Aktivitetskalender
for kunst- og filosoficentret Solvognen
foredrag - musik - galleri - café
Forside - Om Solvognen - Aktivitetskalender - Galleri - Åbningstider - Kontakt www.solvognen.dk
Har du indbetalt 200 kr., er der fri entre til de arrangementer, som er markeret med *. Ellers vil der være en entre på kr. 50,- Kun til disse arrangementer er der gratis te/kaffe + kiks eller kage!

Der er generelt ingen pladsbestilling til foredrag, kurser eller koncerter, og du bedes være i salen et kvarter før arrangementet! Ved entré ved døren tager vi kun mod kontant – endnu!

NB! I tilfælde af aflysning af et arrangement, vil Solvognen tilstræbe at få ajourført hjemmesiden med denne oplysning så tidligt som muligt før arrangementet. Man anbefales derfor for sin egen skyld at checke hjemmesiden, umiddelbart før man tager afsted til arrangementet, så man ikke risikerer at gå forgæves.

Tidligere afholdte arrangementer: Se oversigt her!


November 2017

Torsdag d. 16. november 2017, kl. 19.30
SEEREN - en dokumentarfilm af Lars Muhl
Filmen er baseret på originaloptagelser af seeren Calle de Montsegur tilbage i 1998-2001, i den tid Lars netop havde mødt Seeren og var begyndt som elev hos ham. Mange af optagelserne er foregået med skjult kamera, og tilbyder et helt unikt indblik i troldmandens værksted. Filmen vil blive introduceret af Lars selv, og der vil efter filmen blive lejlighed til at stille spørgsmål.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 200 kr.
Lørdag d. 18. november 2017, kl. 19.30
Rejsen til Kærlighed
v/ Majbritte Ulrikkeholm
Poetisk sang-foredrag ved nymåne med fælles hjertemeditation.
Kom til en smuk og poetisk aften med sange, digte og magiske fortællinger om kærlighed. Kom alene eller sammen med din elskede, kom med en ven eller veninde, for vi fejrer kærlighedens mange udtryk. Jeg vil synge for jer fra mine forskellige albums, og jeg vil læse fortællinger og digte fra min nyeste bog Rejsen til Kærlighed sammen, hver for sig og alene. Sangene og fortællingerne vil være bundet sammen af min egen fortælling om en rejse, der førte ind i dybet af mig selv, ud af afhængighed og ind i frihed og kærlighed. En rejse der betød, at jeg måtte ændre mine gamle kærlighedsspor. Det vil jeg glæde mig til at synge og fortælle om. Og selvfølgelig bliver der også noget, man kan synge med på. Inden sang-foredraget vil jeg guide en enkel hjertemeditation, så vores fælles afsæt er det fredfyldte hjerterum. Kom og bliv inspireret til at åbne hjertet og mærke sjælen. Nymåne er en tid for at så nye frø, og denne aften vil vi rydde op i gamle overbevisninger, der holder kærligheden på afstand, så vi kan slå ind på nye veje til kærlighed. Kærlighedsgave: Alle deltagere vil modtage en gratis Rome my Love CD med sange til hjertet.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 200 kr. - Køb billet HER
Søndag d. 19. november 2017, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
Hjertets vej - vejen til indre frihed

Optagelse fra 5. november 2014 af foredrag med Jivananda Ole Mandrup
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage)
Søndag d. 19. november 2017 kl. 19.30.
OM Chanting
Lydhealing ved Madhupriya (Lene Jensen), Odense.
OM Chanting er en gammel gruppehealingsteknik fra Indien, som bidrager til at genoprette balance og enhed for mennesker og for verden. OM er den oprindelige lyd som skaber og gennemtrænger hele universet. OM Chanting er en både unik og kraftfuld oplevelse, som på det personlige plan balancerer vores fysiske, mentale, følelsesmæssige og spirituelle niveauer. På det kollektive plan gavner OM Chanting Moder Jord, og har en stærk helbredende virkning på omgivelserne. Vi sidder og chanter OM i 45 min efterfulgt af en stille meditation, og til slut en lille guidet lysmeditation. Kom og oplev hvordan OM Chanting skaber fred og glæde indeni, og vær med til at sprede glæden.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: foreslået donation: 50 kr.
Mandag d. 20. november 2017, kl. 19.30
(i alt otte mandage: 16/10, 30/10, 6/11, 13/11, 20/11, 27/11, 4/12, 18/12)
Meditationsaften
ved Satyadev Barman
Otte meditationsmandage med musiker, meditations- og yogalærer Satyadev Barman, som oprindelig kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer essensen, visdommen og kraften fra de gamle mantraer! Satyadev vil vise os vejen til den oprindelige mantrameditation. Han vil synge og lære os meditationer, så livet og glæden vil blomstre i vores hjerter!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Tirsdag d. 21. november 2017, kl. 19.30
Sjælemøde
Aftenworkshop med Ole Vadum Dahl (sidste af to i dette efterår)
Har du lagt mærke til, at når vi møder hinanden helt åbent og sårbart i ordets positive forstand, uden at ville præsentere et bestemt billede af os selv, uden at forsøge at leve op til bestemte forventninger - så kan der opstå et meget dybt og ordløst møde, som nærer os og giver os følelsen af både mening og forbundenhed? Forudsætningen for den slags inderlige og tilfredsstillende møder med andre mennesker - som vi af og til kalder for sjælemøder, er, at vi møder hinanden fra vores essens, dvs. den værens-kerne som er vores dybeste og mest oprindelige identitet. Denne aftenworkshop med Ole Vadum Dahl handler om, hvordan vi dels kommer dybere ind i denne umiddelbare frie oplevelse af ‘bare at være’, hvordan vi møder andre mennesker der fra, og hvilken positiv ændring det vil have på alle vores relationer.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 250 kr.


Torsdag d. 23. november 2017, kl. 19.30
"Holotropisk Åndedrætsterapi"
Foredrag ved Jørgen Fjord (speciallæge i almen medicin og psykoterapeut – www.centropa.dk)
Foredragsholderen fortæller om en psykoterapeutisk metode, som han har anvendt i 20 år – hyppigst i gruppe - til selvudvikling og åndelig forvandling, som kombinerer ældgamle shamanistiske teknikker med resultaterne af moderne bevidsthedsforskning og udmærker sig ved at kunne opløse problemstillinger, hvor andre tilgange kan komme til kort, idet heling ofte ikke kan ske uden at skabe adgang til transpersonlige bevidsthedsfelter - hvilket er en af virkningsmåderne i Holotropisk Åndedrætsterapi, ligesom der skabes adgang til traumer omkring svangerskab, fødsel og opvækst med forløsning af disse og frigørelse af låste ressourcer. Der anvendes forstærket åndedræt, musik, evt. kropsarbejde i 2-3 timer lange sessioner, hvor ændrede bevidsthedstilstande åbner sig spontant i samarbejde med ens højere bevidsthed, som på intelligent vis styrer processen. Der afsluttes med tegning af sessionen i en cirkel og deling i gruppen. Der foregår ikke terapi i sædvanlig forstand, idet der udspiller sig en slags spontan fødselsproces, hvor det er lederens opgave at være støttende og omsorgsgivende fødselshjælper ud fra tanken om, at vi har svarene og visdommen i os selv. Metoden er udviklet af den tjekkisk-amerikanske psykiater og bevidsthedsforsker Stanislav Grof – som siden 1956 har forsket i ændrede bevidsthedstilstande – den er for enhver med forskellige psykiske og legemlige problemstillinger, men kan også bruges som en åndelig udviklingsvej i sig selv. Holotropisk Åndedrætsarbejde vil blive sat i relation til andre terapeutiske og spirituelle måder at arbejde på.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Søndag d. 26. november 2017, kl. 14.30
(i alt seks søndage: 1/10, 15/10, 29/10, 12/11, 26/11, 10/12)
Studiekreds: J. R. R. Tolkiens univers*
ved Dorrit Clemmensen
Tolkien (1892-1973) deltog i 1. verdenskrig, hvor hans søgen efter den dybere mening med tilværelsen begyndte. Der i skyttegravene blev Midgård skabt. Han brugte sit liv til at studere sprog og litteratur samt skrive Englands mytiske historie, som var gået tabt. Hobbitten blev udgivet i 1940. I 1954 udkom 1. bind af Ringenes Herre, og efter hans død er Silmarillion samt en del af baggrundsmaterialet til Midgård blevet udgivet. Der er mange lag i Tolkiens univers - vi vil fokusere på, hvordan hans spirituelle søgen kommer til udtryk i hans livsværk.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage)
Mandag d. 27. november 2017, kl. 19.30
(i alt otte mandage: 16/10, 30/10, 6/11, 13/11, 20/11, 27/11, 4/12, 18/12)
Meditationsaften
ved Satyadev Barman
Otte meditationsmandage med musiker, meditations- og yogalærer Satyadev Barman, som oprindelig kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer essensen, visdommen og kraften fra de gamle mantraer! Satyadev vil vise os vejen til den oprindelige mantrameditation. Han vil synge og lære os meditationer, så livet og glæden vil blomstre i vores hjerter!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Tirsdag d. 28. november 2017, kl. 19.30 (tre tirsdage: 26/9, 24/10, 28/11)
Studiekreds: "Sunyata" (alle er velkomne)*
ved Alice Nyegaard, Marianne Kristensen og Martin Thygesen
Mennesket i Tao opnår ikke berømmelse. Den højeste dyd frembringer intet; ”Intet–Selv” er ”Sandt –Selv”. Jeg er Ingen! Hvem er du? Er du – også – Ingen? Så er vi to! (fra Sunyatas bog, side 9). Første aften læser vi til og med side 36. I dette efterår har vi sat 3 aftener af, men hvor mange, vi har brug for, ved vi ikke endnu!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage).


Onsdag d. 29. november 2017, kl. 19.30
Elverfolk og elverkraft
Foredrag ved Søren Hauge
Når man siger Elverfolk vil de fleste svare, at det er noget fra eventyr og science fiction, og at det er ældgammel overtro. Men sådan har man også sagt om engle og naturånder (alfer, feer, gnomer, undiner osv.), og siden da er det blevet mere acceptabelt, fordi talrige mennesker sanser disse væsener, og fordi vi lærer at forstå deres funktioner og natur. Det samme er tilfældet med den virkelighed, der gemmer sig bag navnet Elverfolk, eller Sidhe (udtales sjii), som de kaldes i Irland og keltisk tradition. Sensitive mennesker begynder at berette om henvendelser fra Sidhe, og om at tiden er kommet for os til at forstå, hvad der gemmer sig bag dette mystiske, og for mange dragende emne. Det handler samtidig også om vores egen sidhenatur eller elverkraft, som har slumret i vores indre, og som er porten til livets glemte magi. Tiden, vi lever i, fordrer, at vi finder sammen for at hele vores udfordrede verden. Her kan opdagelsen af vores glemte slægtninge og vores fortrængte elverkraft spille en betydelig rolle. Vel mødt til en aften om det eventyrligt virkelige! Søren har arbejdet som spirituel underviser, coach og forfatter siden 1981. Han har skrevet en række bøger og har i de senere år specialiseret sig i SoulFlow, SidheVisdom og EnergiPsykologi. Han er uddannet magister i idehistorie og filosofi og har årtiers erfaring med foreningsarbejde i esoteriske og holistiske kredse, side om side med interreligiøst arbejde. Hans arbejde i dag er især fokuseret på klientarbejde og undervisning i SoulFlow og SidheVisdom, kombineret med grupperejser og skrivning af bøger. www.sorenhauge.com
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.

December 2017

Lørdag d. 2. december 2017, kl. 21.00 - 23.30 (ialt tre lørdage: 2/12, 9/12, 16/12)
Natcafé med bevidsthed og film*
Er filmene altid, hvad vi tror, de er, eller ligger der en højere bevidsthed bag nogle af dem?
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage)
Søndag d. 3. december 2017, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
De gådefulde krystalkranier

Optagelse fra 26. oktober af foredrag med Sigrid Sørensen.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage)
Søndag d. 3. december 2017 kl. 19.30.
OM Chanting
Lydhealing ved Madhupriya (Lene Jensen), Odense.
OM Chanting er en gammel gruppehealingsteknik fra Indien, som bidrager til at genoprette balance og enhed for mennesker og for verden. OM er den oprindelige lyd som skaber og gennemtrænger hele universet. OM Chanting er en både unik og kraftfuld oplevelse, som på det personlige plan balancerer vores fysiske, mentale, følelsesmæssige og spirituelle niveauer. På det kollektive plan gavner OM Chanting Moder Jord, og har en stærk helbredende virkning på omgivelserne. Vi sidder og chanter OM i 45 min efterfulgt af en stille meditation, og til slut en lille guidet lysmeditation. Kom og oplev hvordan OM Chanting skaber fred og glæde indeni, og vær med til at sprede glæden.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: foreslået donation: 50 kr.
Mandag d. 4. december 2017, kl. 19.30
(i alt otte mandage: 16/10, 30/10, 6/11, 13/11, 20/11, 27/11, 4/12, 18/12)
Meditationsaften
ved Satyadev Barman
Otte meditationsmandage med musiker, meditations- og yogalærer Satyadev Barman, som oprindelig kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer essensen, visdommen og kraften fra de gamle mantraer! Satyadev vil vise os vejen til den oprindelige mantrameditation. Han vil synge og lære os meditationer, så livet og glæden vil blomstre i vores hjerter!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.


Tirsdag d. 5. december 2017, kl. 19.30 - 21.30 (i alt tre tirsdage: 3/10, 7/11, 5/12)
5RHYTHMS®
Gabrielle Roth's bevægelses-/meditationspraksis

ved Nina Ejlskov
Hvad sker der under en typisk 5Rhythms® Wave® undervisning? En typisk 5Rhythms® Wave® undervisning starter med opvarmning, hvor kroppen blidt vækkes og løsnes. Med de 5 rytmer inviteres du ind i landskabet af uendelige bevægelsesformer, og du føres gennem wave efter wave, for til sidst at ende i stilhed. En tilstand, der opstår, når vi har forløst og bevæget tanker, hjerte og krop. I løbet af aftenen bruges der en række forskellige former for musik, eller ingen musik overhovedet til at støtte kropsarbejdet med rytmerne,- og der kan være kombination af individuelle, partner- og gruppe samarbejde under forløbet.
Medbring: Du kommer formentlig til at svede, så anvend behageligt tøj, du kan svede og bevæge dig i. Mange finder det rart at have flere lag tøj på, så det er nemt at justere sig i forhold til kropstemperatur. Dans barfodet eller i dansesko (ikke indendørs idræts-/sportssko) – ingen strømper på gulvet. Det er af hensyn til din egen og andres sikkerhed. Kom gerne i god tid. dvs. ca. 15-20 min før vi starter. Så har du tid til at “ankomme” og gøre dig klar. Sidst men ikke mindst, medbring en vandflaske og din nysgerrighed. Det er alt, du behøver...
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 125 kr. Betaling sker ved indgangen, og du kan betale med MobilePay eller kontant. Tilmelding ikke nødvendig.
PROGRAMÆNDRING! Lillian Abildgaard er blevet forhindret i at holde foredraget HILDEGARD d. 6.12.! Arrangementet er udskudt til forårssæsonen. Vi viser derfor en ældre optagelse af Kirsten Kjærulff (16. okt. 1998) med emnet:
DET KOSMISKE MENNESKE!
Virkelighedens niveauer i den kristne mystik hos Hildegard af Bingen. Der vil være fri entré med gratis kaffe/te/småkage i anledning af programændringen!

Onsdag d. 6. december 2017, kl. 19.30
Hildegard
Foredrag ved Lillian Abildgaard (terapeut, underviser, foredragsholder i mere end 30 år, studier i teologi, teosofi, talmystik, cand. mag. i religionsvidenskab og oldtidskundskab)
Hildegards Have mellem Nyborg og Kerteminde er opkaldt efter middelaldernonnen Hildegard af Bingen (1098-1179), en samtidig med Valdemar den Store, korstog, kætterforfølgelser og franske katedraler med deres fascinerende labyrinter. Hildegard har været en del af mit liv og virke i snart 30 år, og i foredraget vil jeg ud fra hendes bøger, biografier og breve fortælle om en bemærkelsesværdig og indflydelsesrig kvinde, omtalt bl.a. som Guds basun, profetinde, sand holistisk behandler, proto-feminist ikon, snu forretningskvinde, barsk arbejdsgiver og meget mere.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Lørdag d. 9. december 2017, kl. 21.00 - 23.30 (ialt tre lørdage: 2/12, 9/12, 16/12)
Natcafé med bevidsthed og film*
Er filmene altid, hvad vi tror, de er, eller ligger der en højere bevidsthed bag nogle af dem?
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage)
Søndag d. 10. december 2017, kl. 14.30
(i alt seks søndage: 1/10, 15/10, 29/10, 12/11, 26/11, 10/12)
Studiekreds: J. R. R. Tolkiens univers*
ved Dorrit Clemmensen
Tolkien (1892-1973) deltog i 1. verdenskrig, hvor hans søgen efter den dybere mening med tilværelsen begyndte. Der i skyttegravene blev Midgård skabt. Han brugte sit liv til at studere sprog og litteratur samt skrive Englands mytiske historie, som var gået tabt. Hobbitten blev udgivet i 1940. I 1954 udkom 1. bind af Ringenes Herre, og efter hans død er Silmarillion samt en del af baggrundsmaterialet til Midgård blevet udgivet. Der er mange lag i Tolkiens univers - vi vil fokusere på, hvordan hans spirituelle søgen kommer til udtryk i hans livsværk.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage)
Tirsdag d. 12. december 2017, kl. 19.30
Julen i okkultismens lys
Foredrag ved Svend Erik Ibsen Houlberg (naturlæge og uddannet heilpraktiker, har beskæftiget sig med okkultisme og åndsvidenskab siden sit 9. år)
Solvognen, julemysterierne og indvielsen i stenen. Odin gav børnene gaver. En magisk aften med Svend Erik Ibsen Houlberg.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Torsdag d. 14. december 2017, kl. 19.30
Julekoncert
m. Lars Muhl & Githa Ben-David samt deres to drenge Peleh og Ghil
Det er efterhånden en fast tradition, at Lars og Githa afholder julekoncert i København og Aarhus. I år udvides koncerterne til også at omfatte Odense. De fire sangere og musikere vil fremføre sange fra Lars’ og Githas to albums “To Heal The Space Between Us” og “Zero”, samt meditative, ceremonielle sange fra de gamle mysterietraditioner.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 200 kr.
Lørdag d. 16. december 2017, kl. 21.00 - 23.30 (ialt tre lørdage: 2/12, 9/12, 16/12)
Natcafé med bevidsthed og film*
Er filmene altid, hvad vi tror, de er, eller ligger der en højere bevidsthed bag nogle af dem?
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage)
Søndag d. 17. december 2017, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
Om besøgende udefra

På opfordring vises sidste samtale med major H. C. Pedersen. Optagelse fra 3. marts 2009 af foredrag med H. C. Pedersen.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage)
Søndag d. 17. december 2017 kl. 19.30.
OM Chanting
Lydhealing ved Madhupriya (Lene Jensen), Odense.
OM Chanting er en gammel gruppehealingsteknik fra Indien, som bidrager til at genoprette balance og enhed for mennesker og for verden. OM er den oprindelige lyd som skaber og gennemtrænger hele universet. OM Chanting er en både unik og kraftfuld oplevelse, som på det personlige plan balancerer vores fysiske, mentale, følelsesmæssige og spirituelle niveauer. På det kollektive plan gavner OM Chanting Moder Jord, og har en stærk helbredende virkning på omgivelserne. Vi sidder og chanter OM i 45 min efterfulgt af en stille meditation, og til slut en lille guidet lysmeditation. Kom og oplev hvordan OM Chanting skaber fred og glæde indeni, og vær med til at sprede glæden.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: foreslået donation: 50 kr.
Mandag d. 18. december 2017, kl. 19.30
(i alt otte mandage: 16/10, 30/10, 6/11, 13/11, 20/11, 27/11, 4/12, 18/12)
Meditationsaften
ved Satyadev Barman
Otte meditationsmandage med musiker, meditations- og yogalærer Satyadev Barman, som oprindelig kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer essensen, visdommen og kraften fra de gamle mantraer! Satyadev vil vise os vejen til den oprindelige mantrameditation. Han vil synge og lære os meditationer, så livet og glæden vil blomstre i vores hjerter!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Tirsdag d. 19. december 2017, kl. 19.30
Årsafslutning
Foredrag ved Martin Thygesen
Solvognen startede for 50 år siden i 1968, men åbnede først officielt i 1969! Hør hvorfor – hør lidt mere om Solvognen, og hvorfor Solvognen kan have en væsentlig betydning for dig! Hør også om nogle af dem, som har været impulsgivere!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: Fri entré.