Aktivitetskalender
for kunst- og filosoficentret Solvognen
foredrag - musik - galleri - café
Forside - Om Solvognen - Aktivitetskalender - Galleri - Åbningstider - Kontakt www.solvognen.dk
Har du indbetalt 200 kr., er der fri entre til de arrangementer, som er markeret med *. Ellers vil der være en entre på kr. 50,- Kun til disse arrangementer er der gratis te/kaffe + kiks eller kage!

Der er generelt ingen pladsbestilling til foredrag, kurser eller koncerter, og du bedes være i salen et kvarter før arrangementet! Ved entré ved døren tager vi kun mod kontant – endnu!

NB! I tilfælde af aflysning af et arrangement, vil Solvognen tilstræbe at få ajourført hjemmesiden med denne oplysning så tidligt som muligt før arrangementet. Man anbefales derfor for sin egen skyld at checke hjemmesiden, umiddelbart før man tager afsted til arrangementet, så man ikke risikerer at gå forgæves.

Tidligere afholdte arrangementer: Se oversigt her!

SENESTE NYT (1.2.2021):

KÆRE GÆSTER,

ALLE SOLVOGNENS ARRANGEMENTER ER NEDLUKKET TIL OG MED D. 28. FEBRUAR ... DEREFTER HÅBER VI, AT DANMARK IGEN LUKKER OP ... SÅ GØR VI DET OGSÅ ... PÅ HJERTELIGT GENSYN!Februar 2021

Tirsdag d. 2. februar 2021, kl. 19.30
Kvantelivet ... derfor skaber du dit eget liv
Foredrag ved civ. ing. Henning R. Jensen
... som forklarer i et enkelt sprog og med eksempler fra eget liv, hvordan kvantefysikken binder den materielle verden og den immaterielle verden sammen. Via kvantefysikken ved vi nu, at vi hver især har en afgørende indflydelse på vores eget liv, og at vi alle er forbundne. Vi er skabere af vores eget liv via vores tanker, følelser og overbevisninger, fordi disse skaber og udsender energi, som påvirker os selv og vores omgivelser. Kvantefysikken har vist os, at enhver tanke udsender energi i form af elektromagnetiske bølger fra hjernen, og tilsvarende udsender hjertet elektromagnetiske bølger for enhver følelse. Frekvensen af disse bølger afhænger af vores DNA, og derfor har vi alle en unik personlig frekvens, som udsendes i form af bio-fotoner fra cellerne. Det forklarer, hvorfor mor og spædbarn kan mærke hinanden uden at opholde sig i samme rum, og hvordan enæggede tvillinger kan mærke hinanden, selvom de befinder sig på hver sin side af jordkloden. Det forklarer også, hvorfor du ”svinger” bedre med nogle mennesker end andre. Samtidig er dit helbred styret af dine tanker og følelser, fordi hjernen frigiver stoffer til kroppen ud fra din opfattelse af verden. Al den energi, vi hver især skaber og udsender fra hjerte og hjerne, har en enorm indflydelse på vores liv. Vi har langt større kontrol over vores liv, end vi normalt er opmærksomme på.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Fredag d. 5. februar 2021, kl. 19.30
Koncert med Hjelme-Lindholm Duo
ved Natashia Ninet Hjelme og Finn Lindholm
Denne aften bliver du svøbt ind i tonerne af hjertevarm musik. Natashia Ninet Hjelme (vokal) og Finn Lindholm (guitar) underholder med jazz- og bluesnumre, der er specielt udvalgt til at varme hjertet i den kolde vintertid. På opfordring vil der også være enkelte danske numre på programmet.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Tirsdag d. 9. februar 2021, kl. 19.30
Vi er allesammen lige meget værd
Foredrag ved Britta Kristensen
Britta Kristensen fortæller i foredraget om vejen til et lykkeligt, dybere og rigere liv. I vores søgen efter glæden og meningen med livet, skal vi ikke bevæge os opad mod gud og universet, men hen imod os selv og hinanden, henimod åbenhed, hjertevarme og ligeværd. Vejen til et lykkeligt liv går for os alle gennem følelsernes labyrint, uanset om vi vil det eller ej. Hvis vi skal finde vej igennem labyrinten, skal det være med en forståelse af, at det vi møder på vores vej, er noget vi kan og skal lære noget af. Gør vi det, holder vejen op med at være så skræmmende, men bliver til et spændende eventyr i stedet for. Vores eget livs eventyr, hvor vi løser gåderne, og sætter os selv fri til at gå videre. For hver løst gåde kommer vi nærmere mere ligeværdig og en lys opfattelse af os selv, og vejen bliver lysere og bredere, jo mere erfarne vi bliver. Vi har hver vores vej at gå, men vi kan følges og vi kan hjælpe hinanden. Faktisk kommer vi nemmere igennem med åbenhed og samarbejde om det følelsesmæssige arbejde. Et lykkeligt liv er ikke en lyserød drøm uden hold i virkeligheden, men en realitet – en realitet, du nærmer dig i samme takt, som du tør tro på, at du er god nok, som du er. Indsigt i følelsesplanet er nødvendigt. Så længe vi ikke forstår, hvordan mørke og lys arbejder i os, er vi tilbøjelige til at lade mørket styre. Vi kommer til at gøre det modsatte af det vi egentlig ønsker.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Onsdag d. 17. februar 2021, kl. 19.30
Åbn døren til dig selv - og til verden
Foredrag ved Iben Dam
som vil fortælle om, hvordan hun selv, af livet fik åbnet døren fra et liv styret af ubevidst frygt, stress og hang til perfektionisme til at træde ind i et liv styret af bevidst autencitet, indre fred og ubetinget glæde. Hun vil vise, at vi alle kan åbne vores dør ind til et liv i overensstemmelse med vores sjæl og den, vi i virkeligheden er, og hvordan vores samspil med vores ydre verden dermed vil ændre sig radikalt. Iben Dam skriver, taler og arbejder ud fra et skarpt analytisk intellekt kombineret med en dyb intuition. Hendes bøger er hentet ned intuitivt, ligger ”færdige” og skal blot skrives ned. Iben Dam er akademiker og blandt andet uddannet inden for pædagogik, psykologi, religionsvidenskab og ledelse. Hun arbejder med forskningsbaseret trivsel og transformerende processer. Senest har hun skrevet bogen ”Åbn døren til dig selv – og til verden.”
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Tirsdag d. 23. februar 2021, kl. 19.30
Din krop kender alle svarene
Foredrag om kinesiologi ved Christina Bjørn Nilsson, DK-Kinesiolog® RAB og sygeplejerske, og Carlemill Svensson, Kinesiolog RAB.
Se på kinesiologi som et værktøj, der kan medvirke til at afdække årsager og behandlingsmuligheder. Kinesiologi er kommunikation med kroppen, og ved muskeltest kan der findes frem til årsager til smerter og de bedst egnede behandlingsmetoder. Hvordan kan vi forstå sygdomme og selv medvirke til helingsprocessen? Hvordan aktiverer vi bedst kroppens selvhelbredende energier? Hvor ligger udfordringerne i dag, hvis vi vil passe på vores helbred? Hvordan passer man på sig selv og andre i samværet med hinanden? 7000 år gammel viden fra akupunkturens verden mødes med den allernyeste forskning inden for traumeterapi. Vi ser på, hvordan kinesiologi kan anvendes til at teste kroppens energier, og hvordan vi kan finde frem til sygdommes årsag på det dybeste plan, vi er parate til at håndtere, samt hvordan det kan heales med vores egen bevidsthed. Traumet kan også være fra et tidligere liv. Når vi kender årsagen, kan vi med vores bevidsthed ændre kroppens celler gennem ændring af vore tanker og handlemønstre. Din krop går fra at være en modstander til at være din egen intelligente hjælper, som i sit eget sprog fortæller, hvor dine udviklingsmuligheder ligger, og hvordan du selv gør dig rask ved at få energien til at flyde igen i kroppens energisystem. Vi vil se på kinesiologien som et spændende værktøj i arbejdet med at afdække både årsager og behandlingsmuligheder. Kinesiologi er kommunikation med kroppen, og hvordan man ved muskeltest kan finde frem til årsager til smerter og den bedst egnede behandlingsmetode. Der vil være demonstrationer under foredraget. Vi ser på sygdom som vækstmulighed, hjertets vej - din indbyggede GPS - kinesiologi som et værktøj til at finde vejen og finde svarene i dig selv, og arbejde med den universelle bevidsthed. Kinesiologien giver dig et landkort og forståelsen af problemet og kan hjælpe dig til at finde redskaberne til at heale dig selv. Sammen har vi Kinesiologiskolen-Syd. Se mere på: www.kinesiologiskolen-syd.dk.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Fredag d. 26. februar 2021, kl. 19.30
En forunderlig fortælling
Foredrag ved Martin Thygesen (studerende i Et Kursus i Mirakler)
Et eventyr og en billedbog med overfladisk gennemgang - fra krise til krise - fra løgn til ny bevidsthed og indsigt - fra “en” forståelse til ny erfaring! Med spørgsmålet til dig: Hvilken “vilje” styrer dit liv? Hvilket liv ønsker du - og hvad ønsker du at tro på? Rejsen hjem - en rejse fra 3. dimension til 4. dimension og 5. dimension. Fra frygt/angst til kærlighed. Fra gennembrud til højere bevidsthed. Fra dualisme til enhed.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.

Marts 2021

Torsdag d. 4. marts 2021, kl. 19.30
Sang og lydhealing.
Foredrag ved Githa Ben-David, Odder
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 150 kr.
Onsdag d. 10. marts 2021, kl. 19.30
Jesus og hans vej til transformation.
Foredrag ved Ben Alex
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Fredag d. 12. marts 2021, kl. 19.30
Koncert med the French Connection.
Elisabeth Llopis, Finn Lindholm og Steen Munk Jørgensen
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Tirsdag d. 16. marts 2021, kl. 19.30
Dantes Guddommelige Komedie - 3: Paradiset.
Foredrag ved cand. theol. Victor Hammer
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Søndag d. 21. marts 2021, kl. 19.30
Du ER kærlighed.
Foredrag ved Gitte Koldtoft Ekim
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 150 kr.
Onsdag d. 24. marts 2021, kl. 19.30
Maria Magdalene som healer for hjertet.
Foredrag ved Marianne Miravet Sorribes
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.