Aktivitetskalender
for kunst- og filosoficentret Solvognen
foredrag - musik - galleri - café
Forside - Om Solvognen - Aktivitetskalender - Galleri - Åbningstider - Kontakt www.solvognen.dk
Har du indbetalt 200 kr., er der fri entre til de arrangementer, som er markeret med *. Ellers vil der være en entre på kr. 50,- Kun til disse arrangementer er der gratis te/kaffe + kiks eller kage!

Der er generelt ingen pladsbestilling til foredrag, kurser eller koncerter, og du bedes være i salen et kvarter før arrangementet! Ved entré ved døren tager vi kun mod kontant – endnu!

NB! I tilfælde af aflysning af et arrangement, vil Solvognen tilstræbe at få ajourført hjemmesiden med denne oplysning så tidligt som muligt før arrangementet. Man anbefales derfor for sin egen skyld at checke hjemmesiden, umiddelbart før man tager afsted til arrangementet, så man ikke risikerer at gå forgæves.

Tidligere afholdte arrangementer: Se oversigt her!

Synes du, der mangler et tidigere annonceret arrangement? - Se eventuelle aflysninger her!


November 2018

Torsdag d. 1. november 2018, kl. 19.30
Atlantis og den nye tidsalder
Foredrag ved Jarle Tamsen, medlem af DETT (EFT og TFT terapeuter) og Danske Kinesiologer
For ca. 1.000.000 år siden begyndte den tidsalder, vi kalder for Atlantis, og selv om den sidste rest af landområdet sank i havet for ca. 12.000 år siden, kaster de voldsomme hændelser dengang stadig deres skygger over vores samfund, idet vi bearbejder noget af det materiale, som de ikke nåede at leve ud. Alle sjæle med nogle få undtagelser har en historie med sig fra Atlantis, som for mange menneskers vedkommende rummer nogle store traumer. Traumer, som gentager sig i dag for mange sjæle og låser dem. Med den nye indstrømning af lyse og mørke bevidstheder er det nu blevet muligt at ophæve de sidste rester af sort magi og forbandelser, som mange mennesker ubevidst går rundt med, og som tilbageholder deres udvikling. I aftenens foredrag kommer vi ind på historien om Atlantis, hvad var målet for Atlantis? Lykkedes det? Hvordan gik det så med Jeg-kraftens indførelse, hvor sjælenes fysisk-mentale genpart skulle spejle den sidste del af sjæludviklingen? Vi vil se på nøglen til forståelse af alle sygdomme og se på nutidens og fremtidens udfordringer for menneskeheden, og også bevæge os ind den nye balance mellem sorte og hvide kræfter. Siden Jarle Tamsen stoppede med sit lærerjob i 1987, har han haft en holistisk klinik og været en del af Kinesiologiskolen i Vejle med speciale i kinesiologi, psykoterapi, stress-håndtering, homøopati. I den forbindelse udgiver han lærebøger på forlaget Kinese (se forlag). Har certificering inden for Kinesiologi, personligheds-analyser, coaching og TFT. ”I de sidste 20 år har jeg arbejdet indgående med teosofi og udviklet kinesiologiske tests og øvelser, der gør det muligt at arbejde med teosofien på et konkret, personligt plan.”
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Søndag d. 4. november 2018, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
Om besøgende udefra.

Sidste samtale med H. C. Petersen, 3. marts 2009!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage)
Søndag d. 4. novemver 2018 kl. 19.30.
OM Chanting
Lydhealing ved Madhupriya (Lene Jensen), Odense.
OM Chanting er en gammel gruppehealingsteknik fra Indien, som bidrager til at genoprette balance og enhed for mennesker og for verden. OM er den oprindelige lyd som skaber og gennemtrænger hele universet. OM Chanting er en både unik og kraftfuld oplevelse, som på det personlige plan balancerer vores fysiske, mentale, følelsesmæssige og spirituelle niveauer. På det kollektive plan gavner OM Chanting Moder Jord, og har en stærk helbredende virkning på omgivelserne. Vi sidder og chanter OM i 45 min efterfulgt af en stille meditation, og til slut en lille guidet lysmeditation. Kom og oplev hvordan OM Chanting skaber fred og glæde indeni, og vær med til at sprede glæden.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: foreslået donation: 50 kr.
Ekstra arrangement! (ikke i det trykte katalog)
Tirsdag d. 6. november 2018, kl. 19.30
Graalen som Energiform
Foredrag ved Sosha Lillielys Gornitzka, Bryrup.
Hellige kilder har altid været æret og respekteret verden over. Graalen er en energiform givet os fra De Højere Magter, med lidt hjælp fra stjernefolk, videregivet til Atlantis, hvorfra graalen bl.a. kom til Irland med det sagnomspundne folk Tuatha De Danaan, som betyder Danas børn. Graalen rummer vand. Vandets energi er receptivt og feminint og opfanger og rummer alle slags frekvenser, både de tunge og de lette. Stagneret vand øger urenhederne, men vand i bevægelse renser. For at vandet i graalen kan være bevægelse kræver det intervention fra de øvrige 4 elementer, luft, jord, ild og æter, som også repræsenterer forskellige energiformer.
Under Glastonbury Tor er vand, og på toppen af The Tor er en gylden graal, som samler alt, husker alt, rummer alt. Ønsker du mon at være gralsbærer, selvom du må bære og rumme menneskenes tunge energier også, for derved at kunne transformere denne tunge energi til endnu mere let energi? Vi rummer ca. 60% vand i vore kroppe, mon vi skal bruge denne høje procentdel til at være receptorer? Mellem Glastonbury Tor og Chalice Hill udspringer tre kilder, den hvide, den røde og den blå kilde, og de repræsenterer i den kristne lære Jesu legeme, Jesu blod og Jesu ånd, eller Faderen, Sønnen og Helligånden, i druidernes lære repræsenterer de også de tre verdner, åndeverdenen, de levendes verden og de dødes verden, eller jomfruen, moderen og den vise gamle kvinde. Men druiderne var de første til at tage kristendommen til sig p.g.a. Jesus, som allerede inden da blandt druiderne var kendt som Hesus eller Yesu, han som de sidste 3 år af sit liv blev belivet med Kristus-energien. Når man skaber noget, f.eks. skriver en bog, laver et kunstværk, komponerer et musikstykke, plejer man i mange traditioner, f.eks. numerologien, at sige, at dette er et ”barn”. I de gamle skrifter sagdes Den Hellige Graal at være det barn Jesus og Maria Magdalene fik sammen, og ingen tvivl om, at disse to lysvæsner har transformeret Jorden på en helt eklatant måde.
Avalon, den hellige ø. I Danmark kender vi ordet vi, et vi er et helligsted. Vi bruger stadig ordet i vievand, vielse osv. Viborg, Viby f.eks. Før i tiden var Glastonbury et vi omgivet af vand, og der findes gamle kort, der beviser dette, og dengang var det Avalon, stedet hvor Det Gamle Folk boede, stedet hvortil siden præster og præstinder fra Atlantis bosatte sig. De lærte af hinanden og af andre spirituelle strømninger, og da blev Avalon et sted for druider.
Sosha bor i Danmarks Hjertechakra omgivet af skov, hede og søer. På den 5.000 m2 store skovgrund udspringer en kilde. Hun er gralsbærer og har derigennem i mange år arbejdet som clairvoyant, healer, kursusholder og spirituel rejseleder til Glastonbury, og lever af det. Hun er bl.a. uddannet shaman, druide og Aura-Soma terapeut (farveterapeut), kommer fra en kristen baggrund, og har gennemført omfattende studier af den jødiske lære. Sosha læser næsten dagligt for at lære nyt om mennesker og deres tro. Lige i øjeblikket gælder studierne hvorledes man træder fra 5. dimension ind i 6. dimension og dog beholder sin fysiske krop. Sosha mediterer dagligt. Hun ærer og respekterer det lys, hvert eneste levende væsen rummer.
Hjemmeside: www.sosha.dk
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 150 kr. (pensionister, arbejdssøgende og studerende kr. 50).
Torsdag d. 8. november 2018, kl. 19.30
Visdomsord
En aften med Erik Pema Kunsang, redaktør for LEVEKUNST Art of Life (link nedenfor), en aktiv hjemmeside for spirituelle emner
Visdomsord åbner sindet til et nyt og bredere perspektiv. De giver inspiration, ånderum og mening med livet. Når vi går endnu dybere, bliver mening med livet en del af vores erfaring, og sand indsigt gryr i eget hjerte. Erik Pema Kunsang har boet en menneskealder blandt buddhistiske mestre og har oversat mere end 60 bøger fra tibetanske tantraer. Hans hovedlærer er Dzogchen mesteren Tulku Urgyen Rinpoche. Hans søn Chokyi Nyima Rinpoches, personlige undervisning muliggjorde Eriks oversættelser af originale skrifter til engelsk. Erik er en unik dansk kapacitet, en meget klar og direkte underviser. Han lægger vægt på opdagelsen af enkel og naturlig tilstedeværelse, for derigennem at kende bevidstheden og den frihed, dette bringer. Til daglig beskæftiger Erik sig med meditationsretreats og privat vejledning.
Hjemmeside: www.levekunst.com
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 150 kr. (pensionister, arbejdssøgende, studerende: 50 kr.)
Søndag d. 11. november 2018, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
En aften med Jeanne Morashti.

Optagelse fra 22. maj 1985 af foredrag med Jeanne Morashti.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage)


Fredag d. 16. november 2018, kl. 19.30
Chakrasystemet - konkret og uden mystik
Foredrag ved Jacob Aremark, cand. mag. i filosofi fra Århus Universitet
I hjertet af yogaen - lidt gemt væk - ligger hele læren om chakrasystemet. For mange er det mystisk & uhåndgribeligt, og noget man måske tænker, man skal tro på snarere end forstå og erfare. Men sådan behøver det ikke at være: forståelsen af chakrasystemet er grundlæggende en lang rejse ind i kroppen - og som enhver rejse kan også denne rejse gøres betydeligt nemmere, hvis man har et ordentligt kort med; en konkret og praktisk tilgang til, hvad chakraer overhovedet er for noget. Læren om chakrasystemet er opstået i en tid meget forskellig fra vor egen. Og vi kan ofte misforstå den ved at forsøge at passe det ind i fx en moderne, naturvidenskabelig ramme for kropsforståelse. I løbet af aftenen her vil vi i stedet åbne op for en meget mere intuitiv og oplevelses-orienteret tilgang til kroppen, og den vej rundt forhåbentlig gøre chakrasystemet til noget tilgængeligt og nærmest indlysende brugbart i ens eget helt almindelige og u-mystiske liv. Konkret vil vi tage udgangspunkt i praktiske øvelser – hentet fra yogaen – omkring den indre kropsfornemmelse. Vi vil teoretisk gå chakra systemet igennem og se på, hvad de enkelte chakraer repræsenterer, og hvordan vi får adgang til dem. Og vi vil komme til at filosofere over de dybere spørgsmål i tilværelsen, som fx: Hvordan ved vi, at noget findes? Hvor sidder vores følelser og tanker? Kan chakraer være virkelige, hvis de ikke kan bevises? Alle kan deltage uanset erfaring, så kom og vær med. Jacob Aremark har over 1000 timers yogalæreruddannelse og har været tilknyttet flere yogalæreruddannelser som underviser & censor. Han har de sidste godt 10 år drevet egen virksomhed med fokus på kroppens ressourcer og potentiale.
Hjemmeside: www.aremark.dk
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 150 kr. (pensionister, arbejdssøgende, studerende: 50 kr.)
Søndag d. 18. november 2018, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
Astrologi - reinkarnation.

Optagelse fra 12. juni 1984 af foredrag med Inger Schiøtt.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage)
Søndag d. 18. novemver 2018 kl. 19.30.
OM Chanting
Lydhealing ved Madhupriya (Lene Jensen), Odense.
OM Chanting er en gammel gruppehealingsteknik fra Indien, som bidrager til at genoprette balance og enhed for mennesker og for verden. OM er den oprindelige lyd som skaber og gennemtrænger hele universet. OM Chanting er en både unik og kraftfuld oplevelse, som på det personlige plan balancerer vores fysiske, mentale, følelsesmæssige og spirituelle niveauer. På det kollektive plan gavner OM Chanting Moder Jord, og har en stærk helbredende virkning på omgivelserne. Vi sidder og chanter OM i 45 min efterfulgt af en stille meditation, og til slut en lille guidet lysmeditation. Kom og oplev hvordan OM Chanting skaber fred og glæde indeni, og vær med til at sprede glæden.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: foreslået donation: 50 kr.
Mandag d. 19. november 2018, kl. 19.30
Meditationsaften
ved Satyadev Barman
Otte meditationsmandage med musiker, meditations- og yogalærer Satyadev Barman, som oprindelig kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer essensen, visdommen og kraften fra de gamle mantraer! Satyadev vil vise os vejen til den oprindelige mantrameditation. Han vil synge og lære os meditationer, så livet og glæden vil blomstre i vores hjerter!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Tirsdag d. 20. november 2018, kl. 19.30
(fortsættelse fra tidligere)
Studiekreds: "Sunyata" (alle er velkomne)*
ved Alice Nyegaard, Marianne Kristensen og Martin Thygesen
Mennesket i Tao opnår ikke berømmelse. Den højeste dyd frembringer intet; ”Intet–Selv” er ”Sandt –Selv”. Jeg er Ingen! Hvem er du? Er du – også – Ingen? Så er vi to! (fra Sunyatas bog, side 9). Første aften læser vi til og med side 36. I dette efterår har vi sat 3 aftener af, men hvor mange, vi har brug for, ved vi ikke endnu!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage).
Torsdag d. 22. november 2018, kl. 19.30
Den indre vej
Foredrag v/ Ben Alex
Den indre vej gennem sjælens vildmark er en farefuld færd i et landskab fyldt med både faldgruber og guldgruber. Ben Alex fører os gennem sjælens landskab med den middelalderkristne mystiker Meister Eckehart som guide, og han viser, hvordan vi kan orientere os ved hjælp af den perenniale visdom, som ligger til grund for alle levedygtige religioner og traditioner. I det forrige foredrag åbnede vi lågen, denne gang vil vi gå et stykke længere ind og sondere terrænet, lover foredragsholderen. Foredraget er samtidig startskuddet for en studiekreds over Ben Alex' seneste bog, "Vejen Indad i Gudsrigets bevidsthed". I studiekredsen vil vi sammen forsøge at gå hele vejen og gøre nye opdagelser, der vil komme til at forme os fremover. Mere om dette efter foredraget, hvor der også vil være mulighed for at købe bogen. Ben Alex er forfatter og grafiker og har læst litteratur og teologi i Danmark og USA. Han er forfatter til en række bøger, bl.a. "Vejen indad i Gudsrigets bevidsthed - En 101 dages rejse ifølge Meister Eckehart". Stifter af ”Drivhuset”, som har arrangeret workshop og kurser for såkaldt ”eksilkristne”.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 150 kr. (pensionister, arbejdssøgende, studerende: 50 kr.)
Søndag d. 25. november 2018, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
Samtale / oplæsning.

Optagelse fra 10. januar 1987 med Birgit Klein.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage)
Mandag d. 26. november 2018, kl. 19.30
Meditationsaften
ved Satyadev Barman
Otte meditationsmandage med musiker, meditations- og yogalærer Satyadev Barman, som oprindelig kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer essensen, visdommen og kraften fra de gamle mantraer! Satyadev vil vise os vejen til den oprindelige mantrameditation. Han vil synge og lære os meditationer, så livet og glæden vil blomstre i vores hjerter!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.

December 2018

Søndag d. 2. december 2018, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
Livsdråben - samtale/spørgsmål.

Optagelse fra 25. maj 1991 med Marianne Brønlund.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage)
Mandag d. 3. december 2018, kl. 19.30
Meditationsaften
ved Satyadev Barman
Otte meditationsmandage med musiker, meditations- og yogalærer Satyadev Barman, som oprindelig kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer essensen, visdommen og kraften fra de gamle mantraer! Satyadev vil vise os vejen til den oprindelige mantrameditation. Han vil synge og lære os meditationer, så livet og glæden vil blomstre i vores hjerter!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Mandag d. 10. december 2018, kl. 19.30
Meditationsaften
ved Satyadev Barman
Otte meditationsmandage med musiker, meditations- og yogalærer Satyadev Barman, som oprindelig kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer essensen, visdommen og kraften fra de gamle mantraer! Satyadev vil vise os vejen til den oprindelige mantrameditation. Han vil synge og lære os meditationer, så livet og glæden vil blomstre i vores hjerter!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Fredag d. 14. december 2018, kl. 19.30
Julekoncert
m. Lars Muhl & Githa Ben-David samt deres to drenge Peleh og Ghil
Det er efterhånden en fast tradition, at Lars og Githa afholder julekoncert i København og Aarhus. I år udvides koncerterne til også at omfatte Odense. De fire sangere og musikere vil fremføre sange fra Lars’ og Githas to albums “To Heal The Space Between Us” og “Zero”, samt meditative, ceremonielle sange fra de gamle mysterietraditioner.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 200 kr.
Mandag d. 17. december 2018, kl. 19.30
Meditationsaften
ved Satyadev Barman
Otte meditationsmandage med musiker, meditations- og yogalærer Satyadev Barman, som oprindelig kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer essensen, visdommen og kraften fra de gamle mantraer! Satyadev vil vise os vejen til den oprindelige mantrameditation. Han vil synge og lære os meditationer, så livet og glæden vil blomstre i vores hjerter!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Tirsdag d. 18. december 2018, kl. 19.30
Årsafslutning
Foredrag v/ Martin Thygesen
Solvognen åbnede officielt 11. januar for 50 år siden til næste år! Hvor befinder Solvognen sig nu? Hvordan er årene gået? Hvor kører vi hen? Hvad er programmet for 11. januar 2019 i Solvognen her?
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: Fri entré.

Januar 2019

Fredag d. 11. januar 2019, kl. 16.00
Ånd, bevidsthed og hjerte - (Solvognens 50-års fødselsdag)
Foredrag ved Michael Tækker Brinch
Disse tre 'størrelser' må forblive udhulede rungende New Age floskler, som de har været siden efteråret 1879, hvis ikke der spørges: "Hvad er iagttagelse og tænkning? Hvad er tanker? Hvad er opmærksomhed?" Vi er på vej ind i en tid, hvor den elektromagnetiske teknologi danner grundlag for definitionen af, hvad et menneske er. Det gør ånd til overtro, bevidsthed til algoritmer, og hjertet "løser alle uoverensstemmelser" - den mest tomme af alle floskler! Nej, det vigtigste for mennesket nu er viljen og modet til at finde et svar på, hvad et menneske er. For: Hvad nu, hvis de tanker vi gør os om tænkning er fejlagtige - direkte destruktive?
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: Endeligt program følger senere. Entré endnu ikke fastlagt!