Tidligere arrangementer
(august - december 2016)
i kunst- og filosoficentret Solvognen
foredrag - musik - galleri - café
Forside - Om Solvognen - Aktivitetskalender - Galleri - Åbningstider - Kontakt www.solvognen.dk

August 2016

Mødet er blevet udskudt til 30. august!
Fredag d. 19. august 2016, kl. 16.00 - 18.00
Informationsmøde om Selvværdsvejleder-uddannelsen i Solvognen
ved Joan Ørting, sexolog, foredragsholder og forfatter
Selvværdsvejleder-uddannelsen er en uddannelse over 10 fredage og 6 onsdags-aftener fordelt på et år. Denne uddannelse giver dig alle redskaberne til at fylde din egen kærlighedsbeholder helt op til randen, og når du selv har gået vejen, kan du give redskaberne videre til andre. Du lærer, hvordan du kan være vejleder for andre, og hvordan du kan skabe dig et virke indenfor dette felt. Næste hold starter d. 9. september 2016. Alle er velkomne til at komme forbi til en snak om selvværd over en kop kaffe.

Undervisningen foregår fredage kl. 09.00 – 17.30 og onsdage kl. 17.00 – 20.00:
 • Fredag 9. september 2016 (modul 1)
 • Fredag 28. oktober 2016 (modul 2)
 • Fredag 2. december 2016 (modul 3)
 • Fredag 6. januar 2017 (modul 4)
 • Fredag 10. februar 2017 (modul 5)
 • Fredag 17. marts 2017 (modul 6)
 • Fredag 21. april 2017 (modul 7)
 • Fredag 19. maj 2017 (modul 8)
 • Fredag 23. juni 2017 (modul 9)
 • Fredag 11. august 2017 (modul 10)
Sharing og egenterapi:
 • Onsdag den 28. september 2016
 • Onsdag den 16. november 2016
 • Onsdag den 18. januar 2017
 • Onsdag den 22. februar 2017
 • Onsdag den 5. april 2017
 • Onsdag den 7. juni 2017
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: Informationsmødet er gratis, men tilmelding er nødvendig (www.joanoerting.dk)
Ændring af dato! (oprindeligt planlagt til 19. august)
Tirsdag d. 30. august 2016, kl. 16.00 - 17.30
Informationsmøde om Selvværdsvejleder-uddannelsen i Solvognen
ved Joan Ørting, sexolog, foredragsholder og forfatter
Det er mit første fynske selvværds-vejleder hold, og det foregår på den måde, at du får undervisning en fredag om mdr. i et år plus 7 gange á 3 timer en onsdag aften (fordelt over det år). Du får certificeringen SELVVÆRDS-VEJLEDER. Du skal igennem de mest spændende temaer, som fx. forholdet til kroppen, til sexlivet, familie-opstilling, meditation og visualisering, spejløvelser, ubetinget kærlighed, drop den indre kritikker osv. Jeg tør godt garantere at ALLE vil elske denne proces. Det vil give dig et mere meningsfyldt liv..og masser af kærlighed. KOM og få en kop kaffe og en kage og hør hvordan det hele foregår.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: Informationsmødet er gratis, men tilmelding er nødvendig (www.joanoerting.dk)

September 2016

AFLYST! (erstattes af nedenstående koncert)
Onsdag d. 7. september 2016, kl. 19.30
Sacred World Music Concert
Koncert ved Satyadev Barman
Du får en koncertoplevelse, du sent vil glemme. Satyadevs enorme hjertevarme, umiddelbare glæde og tilstedeværelse på scenen berører enhver helt ind i sjælen. Satyadev kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer en dyb forståelse for Vedanta- og Yoga-traditionerne samt selve essensen, visdommen og kraften i de gamle mantraer. Hans musik kan bedst beskrives som verdensmusik.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Programændring! (erstatter ovenstående koncert)
Onsdag d. 7. september 2016, kl. 19.30
Nærvær. Hjerte. Stilhed.
Koncert med Basyani Andrea.
Smuk farverig stemme... Dybe rørende tekster, med evnen til at åbne hjerter. Luk øjnene og lad dybden af Basyani’s sjælfyldte sange tage dig med på en rejse – ind i den kærlighed, vi er, og ind i den stilhed, vi alle kommer fra. Velkommen til en varm koncert med skønne Basyani Andrea. Hendes debutplade Back to the Source vil være til salg denne aften.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Torsdag d. 8. september 2016, kl. 19.30
Atlantis
Foredrag ved Ebbe Sand, Atlantis-kender, uddannet miljøtekniker
Ud fra ældgammel visdom, er jeg i stand til at bibringe nutiden en fantastisk og på nogen måder næsten ubegribelig indsigt i, hvordan befolkningen og livet udfoldede sig på Atlantis. Foredraget vil omhandle menneskenes evner, mangler og levevis i forhold til nutidsmennesket, og om de hjælpere, der dengang var for menneskeheden. Hele udviklingen fra start til slut på Atlantis belyses bredt. Atlantiderne kaldes også jordens 4. rodrace, og dette vil ligeledes blive forklaret indgående samt vidnesbyrdene om Atlantis’ eksistens. Til at understøtte foredraget indgår endvidere kort over Atlantis på forskellige tidsperioder, der dermed bibringer til en helhedsforståelse. Tag med på en eventyrlig og fantastisk rejse, langt tilbage i tiden. Det åndelige og teosofiske ligger på en lige linie fra min farfar (der i 1918 grundlagde Teosofisk Forening i København) over min far til mig. Det materiale, jeg bruger som baggrund for mit foredrag, er gamle bøger, jeg har arvet, helt tilbage fra min farfars tid, og som er trykt omkring 1910.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.Mandag d. 12. september 2016, kl. 19.30
Whispers of the Dakinis - Songs, Chants and Mantras of Realization
En aften med Sascha Alexandra Aurora Sellberg
Oplev en stemningsfuld aften med chants og sange skrevet af realiserede mestre fra den tibetansk buddhistiske tradition. Flere af teksterne bruges også i en traditionel praksis-sammenhæng og rummer dyb mening. Gennem musik, mantrasang og meditation inviteres du indenfor i en meget smuk tradition af visdomslære.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Tirsdag d. 13. september 2016, kl. 19.30
Har du talt med din engel idag?
Foredrag v. filosof John Engelbrecht, Vejle, manden bag drivtømmer-kunstudstillinger med forundrings-ord og fortællerskibet, yachten ”Nordstjernen” fra 1872 i Middelfart, og en bog om ”Livsmod og langsomhed”.
Englenes betydning for det moderne nutidsmenneske - en ny fordybelseskultur - der tager afsæt i Englene, set i kulturhistoriens lys over Grundtvigs og Ingemanns englesyn via Rudolf Steiner frem til moderne kunstnere som Paul Klee og Adi Holzer m.fl. samt mine egne erfaringer med engleverdenen. Hvordan kan englene hjælpe os, når vi ligger underdrejet og har svært ved at finde vej? Hvordan kan englene hjælpe os med at finde de gaver og frugter, som skal høstes, mens vi lever? Hvordan kan englene hjælpe os gennem sorg og smerte, ændre mismod til livsmod og lære os at finde vores egen skytsengel og i stilheden blive en daglig samtalepartner? Skytsenglen vil lære os, at sorgen og smerten er den hellige visdoms engel, som kommer til mennesket for at vise det en skat, som det ellers aldrig ville være kommet på sporet af. Hvordan kan visdommen om englene være en vejviser i hverdagen, indsmelte tilgivelsens ånd i mennesket og lære os, at "overbærenhed er sjælenes bro”?
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.Fredag d. 16. september 2016, kl. 19.30
En aften med Leonard Cohen og Jørgen Nukunu Larsen
Foredrag ved Jørgen Nukunu Larsen, cand. mag. i filosofi og kultursociologi, uddannet i gestaltterapi, N.L.P., primalterapi og forfatter. Har rejst og givet uddannelser i spirituel terapi og meditation de sidste 30 år i Skandinavien, Tyskland, Australien, England, Italien og Indien.
Denne aften handler om nogle af Leonard Cohens sange og tekster. Mange kender ham fra “I´m Your Man” og andre tekster fra hans fortid. Men efter han mødte den oplyste Advaita Mester Ramesh Balsekar i Bombay og havde en spontan opvågnen, ændrede hans tekster sig radikalt. Vi vil på denne aften arbejde med nogle af hans tekster og komme ind i deres dybde. Det bliver en aften med hans musik, dialog og spørgsmål.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Lørdag/Søndag d. 17. og 18. september 2016 – kl. 10.00 – 17.00, begge dage.
Meditation og Buddha psykologi
ved Jørgen Nukunu Larsen
I denne weekend vil vi arbejde med meditation og Buddha psykologi. Enkle øvelser, der kan give os en dybere eksistentiel forståelse af, hvem vi er bag alt sindets støj. Genforening med klarhed og kærlighed. Det, vi dybest set er og altid vil være, er hverken født eller kan dø, for vi er både skaberen og det skabte. Spørgsmålet er, om vi har realiseret det eller ej. Hvis ikke det er erfaret direkte og ordløst, hjælper det os ikke. Så tror vi stadig dybt inde, at vi er adskilt fra livet, og at vi vil dø med kroppens død. Selvrealisation er en genopdagelse af noget, vi aldrig kan miste. Jeg kalder det genopdagelse, fordi vi blev født som det, men under vores opvækst lærte vi at glemme det. Derfor de berømte ord af Jesus. ”Vil I ind i Guds rige, må I blive som børn igen”. Han mener ikke, vi skal være barnlige. Hvad han mener er, at vi skal genopdage en bevidsthedstilstand, der er ordløs og ”ingen ting at vide”. Det er den rene bevidsthed selv, der må realiseres. I weekenden inviteres, gennem guidet meditation og ikke-dual terapi-arbejde, til en genopdagelse af, hvem vi er. En forståelse vi kan arbejde videre med efter weekenden.
”Spirituel oplysning handler ikke om at ændre sig, det handler om at realisere det dybest inde, som ikke ændrer sig.”
(Nukunu)
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 1.400 kr.
(deadline for booking: 5. sep. til nukunu.youarethat@gmail.com).
Søndag d. 18. september 2016, kl. 19.30
OM Chanting
Lydhealing ved Madhupriya (Lene), Odense
Lyd og vibration er essensen af al skabelse. OM er den oprindelige lyd, der skaber og gennemtrænger hele universet. OM er den højeste vibration, som findes til helbredelse af krop, sind og ånd. Kom og oplev OM Chanting, den kraftfulde gruppehealingteknik, genindført af Sri Swami Vishwananda for at hjælpe menneskeheden i denne tidsalder. Genskab fred og harmoni i dig selv, naturen og hele verden. Heal dig selv, omgivelserne og Moder Jord! Varighed godt 2 timer.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: foreslået donation: 50 kr.
Mandag d. 19. september 2016, kl. 19.30
Circle Gathering
med Stig TuruMoi
Velkommen til en meditativ aften med tromme, hang-drum og Native American-fløjter. Aftenen vil være i to dele. Første del vil være mere aktiv med tromme, sang og mulighed for lidt bevægelse end anden del, som udelukkende vil bestå af fløjte og hang-drum med mulighed for at læne sig helt tilbage og flyde derhen, hvor musikken bringer dig.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.


Tirsdag d. 20. september 2016, kl. 19.30
Sjælens DNA (1:2)
Foredrag ved numerolog Anat Shafir
Denne er første aften af to (fortsætter 20. oktober), da emnet er meget omfattende!
I sammenligning med det fysiske DNA, som er de genetiske instruktioner, der benyttes i udviklingen og opretholdelsen af alle kendte levende organismer, fungerer sjælens DNA også som en kerne for genetiske instruktioner, men på det energetiske niveau. Ligesom et formål med det fysiske DNA er: at blive klogere på sygdomme og helbredelse heraf, har sjælens DNA et tilsvarende formål med at få indsigt i blokeringer, smerte, sygdomme og meget mere. Mellem inkarnationerne, mellem livene på jorden, betragter sjælen sin fremtidige udvikling og forbedring af sin essens. Det er nemlig der, sjælen vælger det korrekte livsformål, som vil føre den til et højere sted mod lyset. Der er tre hovedoverskrifter i sjælens DNA:
 • Rettelse – der drejer sig om at rette fejl fra tidligere liv
 • Karma – der drejer sig om at fjerne karma, der påvirker relationer til andre sjæle, både på jorden i en krop og mellem livene
 • Regnskab – der drejer sig om uafsluttede regnskaber fra tidligere liv
9 måneder før befrugtningen vælger sjælen sit energetiske DNA. Der skal tages hensyn til flere betingelser: det rigtige miljø, mor, far og ikke mindst det rigtige tidspunkt for fødslen. Den Kabbalistiske numerologi afslører sjælens DNA via bestemte ældgamle koder, som stammer fra det hebraiske alfabet. Det er en journal, som er nøglen til enhvers grønne græs. Koderne af det energetiske DNA bliver krypteret ind i fødselsdato, dit navn og dine forældres navn, samt den kosmiske energi dit fødselssted har. Sjælens DNA kan ikke ændres, og ved en manipulation f.eks. ved navneskift skabes unødvendige udfordringer, som senere hen fører til en ny karma. Dette foredrag vil prøve at forklare meningen bag sjælens DNA, og hvordan det kan bruges igennem livet for at undgå alle slags ubehag.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Onsdag d. 21. september 2016, kl. 19.30
Workshop: Gå ind i din lyd, spring ud i dit liv (1:3)
ved Karin Fogtmann og Liselotte Flyborg
Der kræves ingen forkundskaber, og du kan deltage denne ene gang eller være med i hele forløbet på 3 gange (også 19/10 og 23/11).
Vi har denne aften fokus på kærligheden til jorden og os selv, rodchakraet, kraften i farven rød. Vi bruger stemmens og klangskålenes healende indflydelse, og der er mulighed for fælles og individuel lydhealing. Der vil også være guidet meditation, kropsøvelser og hjertevarme.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Søndag d. 25. september 2016, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
Livet, latter og tankefelt-terapi

Optagelse fra 4. nov. 2005 af foredrag med Lars Mygind.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kiks eller kage)


NYT ARRANGEMENT! (Afløser nedenstående)
Mandag d. 26. september 2016, kl. 19.30
Whispers of the Dakinis - Songs, Chants and Mantras of Realization
En aften med Sascha Alexandra Aurora Sellberg
Oplev en stemningsfuld aften med chants og sange skrevet af realiserede mestre fra den tibetansk buddhistiske tradition. Flere af teksterne bruges også i en traditionel praksis-sammenhæng og rummer dyb mening. Gennem musik, mantrasang og meditation inviteres du indenfor i en meget smuk tradition af visdomslære.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
AFLYST! (Erstattes af ovenstående)
Mandag d. 26. september 2016, kl. 19.30
Meditationsaften
med Satyadev Barman
Mandagsmeditation med musiker, meditations- og yogalærer Satyadev Barman, som oprindelig kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer essensen, visdommen og kraften fra de gamle mantraer! Satyadev vil vise os vejen til den oprindelige mantrameditation. Han vil synge og lære os meditationer, så livet og glæden vil blomstre i vores hjerter!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Tirsdag d. 27. september 2016, kl. 19.30
Studiekreds: Thomas Evangeliet (1:3) (også 25.10 og 29.11) – alle er velkomne!
ved Alice Nyegaard, Grethe Abildgaard Christensen og Martin Thygesen
Da vi startede studiekredsen om Thomas Evangeliet, fornemmede vi nok den dybe visdom, som lå skjult i teksten, men vi forudså ikke, at teksten ville optage os i længere tid. Vi er dog ved slutningen og bliver færdige i dette efterår. Vi er så heldige, at vi i vores studiekreds har Victor Hammer (cand. theol.), og han læser gerne andre vigtige, gamle skrifter på det oprindelige sprog og kan derfor bidrage til yderligere bevidstgørelse omkring teksten.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage)
DATOEN UDSKUDT! (Flytttet til 27. oktober)
Oprindeligt planlagt til torsdag d. 29. september 2016, kl. 10.00 - 18.00
Workshop: Elsk dig selv, og bliv elsket - heldagskursus for kvinder i kunsten at elske sig selv (dette kursus er kun for kvinder)
Torsdag d. 29. september 2016, kl. 19.30
Familieopstilling/Systemisk opstilling - vejen til fredfyldte relationer og fred i dit indre
Foredrag v. Thobias Laustsen, ledelseskonsulent, underviser og familieopstiller, samt Hanne Pedersen, psykoterapeut, mindfulnessinstruktør og familieopstiller. Hanne og Thobias har arbejdet med og afholdt workshops i familieopstilling siden 2008.
En banebrydende metode til at arbejde med personlig og spirituel udvikling. Vidste du, at hændelser og traumer i din familiehistorie – både i din opvækstfamilie, men også i generationer længere tilbage - påvirker dig og kan komme til udtryk hos dig i form af f.eks. manglende selvværd, depression, stress eller andre symptomer, som du måske finder uforståelige og uforklarlige? Faktisk har mange af vores personlige ”besværligheder” og udfordringer rod i vores familie historie. Vi bliver som individer bærere af noget, der er sket i tidligere generationer. Overlevelsesreaktioner og ulogiske konklusioner går videre igennem generationer og forhindrer forældre i at lade kærligheden strømme frit til deres børn. Det skaber forvikling i familiesystemet og inde i os selv og kan forhindre os i at være i ordentlig kontakt med os selv, vores essentielle natur og andre mennesker. Kom og hør, hvordan familieopstilling kaster lys på disse skjulte dynamikker, sammenhænge og ubevidste kræfter i vores indre. Familieopstilling healer, transformerer på dybe planer, giver adgang til vores potentialer, åbner vores hjerter og sætter os frie til at være os selv. Aftenen vil være en blanding af foredrag og mere oplevelsesbaserede øvelser. Du kommer på egen krop til at opleve de forbløffende muligheder og effekter, som familieopstilling har. Familieopstilling kan nemlig ikke fattes med hovedet. Hanne og Thobias vil på en nærværende og jordnær måde indvie os i opstillingsmetodens fantastiske muligheder.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.

Oktober 2016

Søndag d. 2. oktober 2016, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
Filosofi, pædagogik og ligeværdighed

Optagelse fra 11. nov. 2009 af foredrag med Jesper Juul.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kiks eller kage)
Søndag d. 2. oktober 2016, kl. 19.30
OM Chanting
Lydhealing ved Madhupriya (Lene), Odense
Lyd og vibration er essensen af al skabelse. OM er den oprindelige lyd, der skaber og gennemtrænger hele universet. OM er den højeste vibration, som findes til helbredelse af krop, sind og ånd. Kom og oplev OM Chanting, den kraftfulde gruppehealingteknik, genindført af Sri Swami Vishwananda for at hjælpe menneskeheden i denne tidsalder. Genskab fred og harmoni i dig selv, naturen og hele verden. Heal dig selv, omgivelserne og Moder Jord! Varighed godt 2 timer.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: foreslået donation: 50 kr.
Mandag d. 3. oktober 2016, kl. 19.30
Meditationsaften
med Satyadev Barman
Mandagsmeditation med musiker, meditations- og yogalærer Satyadev Barman, som oprindelig kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer essensen, visdommen og kraften fra de gamle mantraer! Satyadev vil vise os vejen til den oprindelige mantrameditation. Han vil synge og lære os meditationer, så livet og glæden vil blomstre i vores hjerter!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Onsdag d. 5. oktober 2016, kl. 19.30
Temaaften - Tantra & Slow sex
Foredrag ved Joan Ørting, sexolog, foredragsholder og forfatter
Kom og vær publikum til denne inspirerende aften om tantra og slow sex. Kan der mon være elementer af disse erotiske udtryksformer, der kan skabe mere lyst, samhørighed og kærlighed, i et travlt hverdagsliv i Danmark? Jeg er selv meget inspireret af det tantriske, til fx at dyrke sex uden mål. Det giver mig øjeblikkeligt mere lyst at have en aftale om erotik, men uden at der er en dagsorden. Det giver mig spænding. Vi improviserer, mærker efter og følger energien. Måske bliver det kun til lidt forspil, måske bliver det til hot, hot sex, fordi vi begge er i nuet, nysgerrige og nærværende. Det er svært at undgå vanesex efter nogle år i et fast parforhold. Ofte ligger det kl. 22.45, når vi er trætte, og vi dybest set hellere ville ligge i vores egen lille verden og falde i søvn. Slowsex og tantra kan inspirere os til at ryste posen og starte forfra. Vi kan lære at kysse igen, gå på opdagelse i hinanden igen, finde hinanden på ny, som dengang vi var 16 år og parate, eller som dengang vi var nyforelskede og gav hinanden masser af opmærksomhed. Denne aften åbner muligheden for at få en oplevelse sammen, og have noget at tale om bagefter. Der vil være mange gaver at tage med hjem. Jeg er værten, men derudover vil der være tantra-specialister, der deler deres erfaringer og teknikker med os.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 125 kr. (Tilmelding her)
Fredag d. 7. oktober 2016, kl. 19.30
Kraniosakralterapiens omdrejningspunkt
Foredrag ved Karl Christian Meulengracht, der i teori og praksis gennem snart i 30 års virke snart har 30.000 behandlinger bag sig som kraniosakralterapeut.
Gennem årene er der stødt andre metoder og teknikker til (se www.meu.dk), men oftest, er det det kranio-sakrale, som er udgangspunktet for behandlingen. Med så mange år som behandler, vil det spirituelle ofte træde frem under en behandling. Chakraer, sjæl og andre energielementer kan være hoppet lidt ud af kurs, og kan hjælpes på plads igen. I første del vil Meulengracht med udgangspunkt i tilhørerne, komme ind på det grundlæggende i kraniosakralterapiens omdrejningspunkt, kroppens tredje puls. Hvad er det, og hvordan mærkes det? Hvordan hænger det sammen med hjernen? Hvad er traumer, og kan disse opløses med behandlingen? Meulengracht har forsket i at kunne vise kraniosakralpulsen (CRI cranial rhythmic impulse) ad mekanisk vej. Hør om dette, og hvor langt han er nået. I anden del er der mere fokus på selve behandlingen, også her med udgangspunkt i tilhørerne.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Søndag d. 9. oktober 2016, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
Det nye paradigme

Optagelse fra 6. juli. 1991 af foredrag med Jytte Back Grønkjær.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kiks eller kage)
Mandag d. 10. oktober 2016, kl. 19.30
Meditationsaften
med Satyadev Barman
Mandagsmeditation med musiker, meditations- og yogalærer Satyadev Barman, som oprindelig kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer essensen, visdommen og kraften fra de gamle mantraer! Satyadev vil vise os vejen til den oprindelige mantrameditation. Han vil synge og lære os meditationer, så livet og glæden vil blomstre i vores hjerter!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Tirsdag d. 11. oktober 2016, kl. 19.30
Støt op om aktivkredsen i Solvognen (1:3)
ved Martin Thygesen
I gamle dage, det vil sige for over 20 år siden – på det tidspunkt Solvognen startede her på Kronprinsensgade og før, – var der en meget stor kreds af mennesker, som kom og bakkede op om Solvognen. Vi kaldte os ”Aktivkredsen”! Nu har vi brug for, at ”Aktivkredsen” igen vokser sig stor, vil du være med os? Det, at være en del af Solvognens aktivkreds, vil indebære, at du ind imellem tilbyder dig som hjælper – inspirator – idegiver – stiller op med den viden, du har – støtter centeret med det, du kan og er god til! Det er vigtigt at forstå, at Solvognens bestyrelse arbejder ud fra en ikke-politisk holdning, ingen religion, ingen fanatisme eller ensretning, men frihed til blot at være og ikke være noget bestemt – at dit unikke liv må lykkes. – Kom og vær med!
Første aften i denne efterårssæson hedder: ”Emmanuel Sørensen” SUNYATA.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: gratis adgang og te/kaffe og kageOnsdag d. 12. oktober 2016, kl. 19.30
Cymatics, syner af lyd
Foredrag ved Karin Fogtmann, lydterapeut
En aften med svingninger og de smukkeste billeder af toner, i vand, sand, dyr og planter. Cymatics kan ses som hellige urbilleder, der viser vores inderste og samhørigheden med alt. Vi kan lade vores krop og sjæl være i samspil med de smukke toner fra Karin´s klangskåle og gongs og fyldes med beundring for klangbillederne. Det bliver en aften for sanserne - vel mødt!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.

Fredag d. 14. oktober 2016, kl. 19.30
Journey-metoden - en indre rejse til at mærke sine følelser og blive fri
Foredrag ved Marianne Mark, naturvejleder og journey-terapeut
Kom og hør, hvordan journey-metoden har vist vejen til frihed og helbredelse for tusinder af mennesker verden over. Journey-metoden er oprindelig introduceret af Brandon Bays i England/USA. Dette dybt transformerende værktøj er nu også ved at blive introduceret i Danmark (www.journeydenmark.dk). Marianne Mark (www.journeyterapi.dk) fortæller, hvordan hun via journey-metoden har fundet en dyb tillid og helbredelse efter først at have mødt sin inderste frygt. ”Alle følelser i kroppen er velkomne, selv den dybeste frygt. Når vi accepterer frygten på et dybere plan, opløses den fuldstændig, og frihed til at vælge i overensstemmelse med sandheden bliver mulig.”
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Lørdag d. 15. oktober 2016, kl. 15.00
Med noget på hjerte
Foredrag med Erik Lindberg
Har du et par timer til overs, så mød op og kom ind i en sprudlende, farverig og finurlig hjerne, der ikke finder ro. En hjerne der konstant og kompromisløst leder efter spørgsmål, der skiller tingene ad og vender dem på hovedet. Alt dette for at lave en ligning, der giver mening for maleren selv og måske dig. Se og hør om teknikker, processer og om, hvordan brikkerne til et billede bliver sat sammen, for at ende ud som et færdigt motiv, eller blive sprættet op i ren frustration. Et foredrag om passion der må koste alt, selv livet. Masser af humor, grin og naturligvis, bidende alvor, der tager pulsen på det kreative og menneskeprimatet. ”Jeg ved, at der er altid én, der bliver klogere af at høre, hvad jeg har på hjerte ... og det er mig selv”! Maleren af verden.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: Gratis adgang
Søndag d. 16. oktober 2016, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
Sundhed og sygdom set ud fra et holistisk livssyn

Optagelse fra 25. aug. 1990 af foredrag med Marianne Brønlund.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kiks eller kage)
Søndag d. 16. oktober 2016, kl. 19.30
OM Chanting
Lydhealing ved Madhupriya (Lene), Odense
Lyd og vibration er essensen af al skabelse. OM er den oprindelige lyd, der skaber og gennemtrænger hele universet. OM er den højeste vibration, som findes til helbredelse af krop, sind og ånd. Kom og oplev OM Chanting, den kraftfulde gruppehealingteknik, genindført af Sri Swami Vishwananda for at hjælpe menneskeheden i denne tidsalder. Genskab fred og harmoni i dig selv, naturen og hele verden. Heal dig selv, omgivelserne og Moder Jord! Varighed godt 2 timer.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: foreslået donation: 50 kr.
Mandag d. 17. oktober 2016, kl. 19.30
Meditationsaften
med Satyadev Barman
Mandagsmeditation med musiker, meditations- og yogalærer Satyadev Barman, som oprindelig kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer essensen, visdommen og kraften fra de gamle mantraer! Satyadev vil vise os vejen til den oprindelige mantrameditation. Han vil synge og lære os meditationer, så livet og glæden vil blomstre i vores hjerter!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.Tirsdag d. 18. oktober 2016, kl. 19.30
Visdomsord
En aften med Erik Pema Kunsang, redaktør for LEVEKUNST Art of Life (www.levekunst.com), en aktiv hjemmeside for spirituelle emner.
Visdomsord åbner sindet til et nyt og bredere perspektiv. De giver inspiration, ånderum og mening med livet. Når vi går endnu dybere, bliver mening med livet en del af vores erfaring, og sand indsigt gryr i eget hjerte. Erik Pema Kunsang har boet en menneskealder blandt buddhistiske mestre og har oversat mere end 60 bøger fra tibetanske tantraer. Hans hovedlærer er Dzogchen mesteren Tulku Urgyen Rinpoche og hans søn Chokyi Nyima Rinpoche, hvis personlige undervisning muliggjorde Eriks oversættelser af originale skrifter til engelsk. Erik er en unik dansk kapacitet, en meget klar og direkte underviser. Han lægger vægt på opdagelsen af enkel og naturlig tilstedeværelse, for der igennem at kende bevidstheden og den frihed, det bringer. Til daglig beskæftiger Erik sig med meditationsretreats og privat vejledning.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 150 kr. (pensionister, arbejdssøgende og studerende: 50 kr.)
Onsdag d. 19. oktober 2016, kl. 19.30
Workshop: Gå ind i din lyd, spring ud i dit liv (2:3)
ved Karin Fogtmann og Liselotte Flyborg
Vi har denne aften fokus på det livgivende vand, livsgnisten i hara chakraet. Vi bruger stemmens og klangskålenes healende indflydelse, og der er mulighed for fælles og individuel lydhealing. Du vil møde meditation, kropsøvelser og hjertevarme. Der kræves ingen forkundskaber, og du kan deltage denne ene gang eller som et forløb.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.

Torsdag d. 20. oktober 2016, kl. 19.30
Rejsen mod det åbne hjerte (2:2)
Foredrag ved numerolog Anat Shafir
Kan kabbalistisk numerologi løfte sløret for mit livsformål? Var det forkert af mig at skifte navn? Og har jeg virkelig overtaget et traume efter en fjern slægtning?
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Søndag d. 23. oktober 2016, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
Døden som rådgiver

Optagelse fra 5. nov. 2004 af foredrag med Jonathan Horwitz.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kiks eller kage)
Mandag d. 24. oktober 2016, kl. 19.30
Meditationsaften
med Satyadev Barman
Mandagsmeditation med musiker, meditations- og yogalærer Satyadev Barman, som oprindelig kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer essensen, visdommen og kraften fra de gamle mantraer! Satyadev vil vise os vejen til den oprindelige mantrameditation. Han vil synge og lære os meditationer, så livet og glæden vil blomstre i vores hjerter!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Tirsdag d. 25. oktober 2016, kl. 19.30
Studiekreds: Thomas Evangeliet (2:3) (også 29.11) – alle er velkomne!
ved Alice Nyegaard, Grethe Abildgaard Christensen og Martin Thygesen
Da vi startede studiekredsen om Thomas Evangeliet, fornemmede vi nok den dybe visdom, som lå skjult i teksten, men vi forudså ikke, at teksten ville optage os i længere tid. Vi er dog ved slutningen og bliver færdige i dette efterår. Vi er så heldige, at vi i vores studiekreds har Victor Hammer (cand. theol.), og han læser gerne andre vigtige, gamle skrifter på det oprindelige sprog og kan derfor bidrage til yderligere bevidstgørelse omkring teksten.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage)
NY DATO! (Flytttet fra 29. september)
Torsdag d. 27. oktober 2016, kl. 10.00 - 18.00
Workshop: Elsk dig selv, og bliv elsket - heldagskursus for kvinder i kunsten at elske sig selv (dette kursus er kun for kvinder)
ved Joan Ørting, sexolog, foredragsholder og forfatter
Ægte kærlighed kommer indefra. Hele livet igennem skal du være sammen med dig selv. År efter år, uge efter uge, dag efter dag, time efter time er du i selskab med dig selv. Så hvorfor ikke gøre dig selv til din mest trofaste og din kærligste ven? Når du opbygger et varmt og levende kærlighedsforhold til dig selv, vil du opleve hvor megen kærlighed, der pludselig kommer til dig udefra. Det, du tænker om dig selv, vil du møde omkring dig, så hvorfor ikke gøre dette liv til en kærlighedsfest? De fleste af os nedbryder os selv hver dag med tanker som “Jeg er ikke god nok, jeg er ikke noget værd, jeg er for tyk, de opdager sikkert snart, at jeg ikke er den, jeg udgiver mig for at være, jeg er for meget, jeg er for lidt, jeg er ikke, som de gerne vil have mig” osv. Tankerne er ikke sande, de kommer fra vores barndom og følger os hele livet, hvis vi ikke stopper dem nu. Vi fortjener at opdage, at vi er kærlighed. At vi altid har været det, og altid vil være det. “Jeg elsker dig, præcis som du er. Jeg vil altid være hos dig og støtte dig i alle situationer. Du er min bedste ven, og jeg vil aldrig forlade dig.” Når vi oplever denne form for indre kærlighed, vil vi kunne tiltrække den og møde den omkring os - og give af den til andre. På kurset vil du blive guidet gennem kærlighedstunnellen, og når dagen er ovre, vil du være fuld af vitalitet, overskud og ren kærlighed.
OBS: Vi spiser frokost sammen; det er inkl. i prisen.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 1.500 kr. - Tilmelding herTorsdag d. 27. oktober 2016, kl. 19.30
Døden - dødsøjeblikket - og dødshjælp
En aften med Steen Landsy, kursusleder, redaktør af Nyt Aspekt
Lige før døden finder der en masse processer sted, både i vores tanker og følelser, men også i vores krop. Konkret viden om dødsøjeblikkets mange forskellige hændelser er godt at have med sig i livet. For at forstå andres dødsproces – og vores egen! Afdøde og guider, hvem hjælper hvem og hvordan. Se dødsøjeblikket fra både de pårørendes og den døendes situation. Hvad sker der lige før, under og efter dødsøjeblikket med både krop og personligheden? Kan man udøve dødshjælp med tanken, i selve dødsøjeblikket og tiden derefter? Denne aften får du svar og kan stille spørgsmål om et emne, som vedrører os alle!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Søndag d. 30. oktober 2016, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
Lys bag døden, hjertestop, hjerneskade

Optagelse fra 18. juni 1993 af foredrag med Kirsten Mørch-Nielsen.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kiks eller kage)
Søndag d. 30. oktober 2016, kl. 19.30
OM Chanting
Lydhealing ved Madhupriya (Lene), Odense
Lyd og vibration er essensen af al skabelse. OM er den oprindelige lyd, der skaber og gennemtrænger hele universet. OM er den højeste vibration, som findes til helbredelse af krop, sind og ånd. Kom og oplev OM Chanting, den kraftfulde gruppehealingteknik, genindført af Sri Swami Vishwananda for at hjælpe menneskeheden i denne tidsalder. Genskab fred og harmoni i dig selv, naturen og hele verden. Heal dig selv, omgivelserne og Moder Jord! Varighed godt 2 timer.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: foreslået donation: 50 kr.
Mandag d. 31. oktober 2016, kl. 19.30
Meditationsaften
med Satyadev Barman
Mandagsmeditation med musiker, meditations- og yogalærer Satyadev Barman, som oprindelig kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer essensen, visdommen og kraften fra de gamle mantraer! Satyadev vil vise os vejen til den oprindelige mantrameditation. Han vil synge og lære os meditationer, så livet og glæden vil blomstre i vores hjerter!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.

November 2016

Tirsdag d. 1. november 2016, kl. 19.30
Studiekredsen: Hvad sker der, når vi dør?* – er ”genoplivet” til denne dag!
ved Alice Nyegaard, Grethe Abildgaard Christensen og Martin Thygesen
Dr. Eben Alexanders nærdødsoplevelse afdækker vigtige spørgsmål – ligesom Kirsten Mørch-Nielsens oplevelse – og ikke mindst beskrivelser fra Steen Landsys foredrag. Findes der så ingen død? Måske har du oplevelser, du vil dele med os? Eller stil alle de spørgsmål, du ønsker!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage)

Fredag d. 4. november 2016, kl. 19.30
Bevidsthed, DNA og det æteriske
Foredrag ved Eskild Tjalve, lektor, civilingeniør DTU, kursusleder og foredragsholder vedr. selvudvikling og spiritualitet, billedkunstner og forfatter
Foredraget handler om Bevidsthedens væsen - og dens iboende skabende natur. Der vil både være principielle betragtninger og en række konkrete oplevelser fra det daglige liv. Videnskaben er gennem kvantemekanikken efterhånden nået til erkendelse af, at der er en Kosmisk Bevidsthed bag alt skabt, at bevidsthed ikke kan opstå, men er et grundvilkår i Universet. Menneskets bevidsthed er en gnist af denne Kosmiske Bevidsthed. Når menneskets hjerte er åbent, bliver bevidstheden trænet og udviklet af højere åndelige vejledere og efterhånden af mestre. Det sker, dels ved udvikling af indre sanser i flere trin og samtidig udvikling af forståelse og erkendelse ud fra disse. En særlig egenskab ved de højere indre sanser er, at en situation ikke sanses udefra som ved de fysiske sanser, men opleves mere eller mindre ud fra en voksende oplevelse af enhed. Nogle stadier i oplevelse af enhed vil blive omtalt. I et særligt afsnit skal vi høre om, hvordan vi i en konkret situation kan løfte vores bevidsthed og tiltrække hjælp, inspiration og vejledning her og nu. Et sidste emne vil være, hvordan bevidsthed manifesterer liv og livsformer. Når et nyt liv f.eks. et dyr skabes, opstår der et unikt samspil mellem et meget højt udviklet ikke-fysisk væsen og dyrets DNA. De to ting tilsammen definerer dyrets legemer på alle planer. Bl.a. omtales hvordan udgangspunktet for æterlegemet er et hologram, der opstår og former det fysiske legeme. Det vil også blive omtalt, hvordan mennesker kan leve af lys og prana (æterisk energi).
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.Søndag d. 6. november 2016, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
Lynets mester - Nikola Tesla

Optagelse fra 5. feb. 2010 af foredrag med Michael Tækker Brinch.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kiks eller kage)
Mandag d. 7. november 2016, kl. 19.30
Meditationsaften
med Satyadev Barman
Mandagsmeditation med musiker, meditations- og yogalærer Satyadev Barman, som oprindelig kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer essensen, visdommen og kraften fra de gamle mantraer! Satyadev vil vise os vejen til den oprindelige mantrameditation. Han vil synge og lære os meditationer, så livet og glæden vil blomstre i vores hjerter!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Tirsdag d. 8. november 2016, kl. 19.30
Sygdomme skabes af "syge domme" - vågn op og helbred dig selv!
Foredrag ved Arvin Larsen, uddannet heilpraktiker (1986), underviser, forfatter, grundlægger af Holistica-Medica A/S med mere end 30 års klinisk erfaring
Vores tanker og følelser griber direkte ind i vores nervesystem, hormonsystem, immunforsvar og genetiske udtryk. Det er i dag en realitet. Selv den mindste ubalance i et organ, immunforsvaret, fordøjelsen, eller bevægeapparatet refererer til specifikke psykologiske problemstillinger i vores relation til os selv eller fællesskabet. Så længe psykologiske ubalancer hos det enkelte individ forbliver ubevidste, fastholdes organerne i samme ubalance. Sygdom næres af sindets, instinkternes eller automatadfærdens programmer – programmer, der fastholdes af syge domme rettet mod os selv eller andre. Med afsæt i den nyeste viden inden for psyko-neuro-immunologi, psyko-neuro-endokrinologi og psyko-neuro-gastroenterologi præsenterer heilpraktiker Arvin Larsen os for en række spændende nye sammenhænge mellem vores helbred og vores daglige psykologiske trivsel. Han peger også på, hvordan forfædrenes erfaringer og adfærdsmønstre overføres til det nyfødte barn og danner grundlaget for en instinktiv automatadfærd, der kan udløse en debut af sygdom hos det raske barn. Som modvægt til den udbredte sundhedstrend, der alene fokuserer på ydre forhold så som kost, motion, søvn etc., redegør Arvin Larsen denne aften for, hvorfor sand helbredelse kun kan finde sted, hvis mennesket bringer fravalget af sin adskillelse til ophør.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Onsdag d. 9. november 2016, kl. 19.30
"A miracle of love you are"!
Foredrag ved Deva Talasi Ørting, grundlægger og leder af Living Heart School, hvori hun guider sin “Leadership of Light“-træning (www.devatalasi.dk)
Om at vågne op til kærlighedens mirakel, og om hvordan selv kærlighed er "Super food medicin” for sjæl, krop og ånd. Om hvordan vi er alle en unik gnist af det guddommelige, der tændes, når vi begynder at elske os selv, præcis som vi er. Om hvordan vores hjertes vibrationer mirakuløst kan lede vejen til en verden i kærlighed. Deva Talasi har været på en indre og ydre spirituel rejse i mere end 30 år, og har siden sine unge dage været en dedikeret "Light worker”. Talasis passion er at vække hjerter på jorden, og få mennesker til at vågne op for det mirakel af kærlighed, de er, og denne aften er ingen undtagelse.
"We are stars wrapped in skin - the light you been seeking has always been within!"
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Fredag d. 11. november 2016, kl. 19.30
Koncert: Musikkens healende kraft
Healende meditationsmusik for sjæl og hjerte med Poul Vinther
Poul Vinther er en usædvanlig intuitiv musiker, der kanaliserer healingenergi gennem musikken. Mange mærker en tydelig healing under hans koncerter og finder en stor indre ro og balance. Poul Vinthers musik er altid harmonisk og melodiøs, fyldt med vekslende stemninger og meditativ ro. Poul Vinther er pianist og komponist og har udgivet flere CD´er på Fønix Musik.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.Søndag d. 13. november 2016, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
Efter Kali Yuga: Satya Yaga, den gyldne tidsalder

Optagelse fra 29. jan. 2008 af foredrag med Michael Tækker Brinch.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kiks eller kage)
Søndag d. 13. november 2016, kl. 19.30
OM Chanting
Lydhealing ved Madhupriya (Lene), Odense
Lyd og vibration er essensen af al skabelse. OM er den oprindelige lyd, der skaber og gennemtrænger hele universet. OM er den højeste vibration, som findes til helbredelse af krop, sind og ånd. Kom og oplev OM Chanting, den kraftfulde gruppehealingteknik, genindført af Sri Swami Vishwananda for at hjælpe menneskeheden i denne tidsalder. Genskab fred og harmoni i dig selv, naturen og hele verden. Heal dig selv, omgivelserne og Moder Jord! Varighed godt 2 timer.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: foreslået donation: 50 kr.
Mandag d. 14. november 2016, kl. 19.30
Meditationsaften
med Satyadev Barman
Mandagsmeditation med musiker, meditations- og yogalærer Satyadev Barman, som oprindelig kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer essensen, visdommen og kraften fra de gamle mantraer! Satyadev vil vise os vejen til den oprindelige mantrameditation. Han vil synge og lære os meditationer, så livet og glæden vil blomstre i vores hjerter!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.Tirsdag d. 15. november 2016, kl. 19.30
Silent retreat med Mooji
ved Erling Jensen
Erling Jensen vil dele sine dejlige oplevelser fra retreat hos Mooji ved at fortælle om at være med og vise film med Mooji. Mooji har lært ved Papaji og bruger self-inquiry meget, for vi skal finde ind til vort naturlige jeg. Der er normalt satsang to gange dagligt. Satsang er invitationen til at træde ind i ilden af selv-opdagelse, self-discovery. ”Denne ild vil ikke brænde dig, den brænder kun det, du ikke er” (citat fra Moojis hjemmeside).
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage)
Torsdag d. 17. november 2016, kl. 19.30
6 breve fra mine guider
Foredrag ved Grethe Hansen, foredragsholder, healing, kanalisering
På verdensplan er vi på vej mod en ny tidsepoke ”vandmandens tidsalder”, der ligger på et højere plan bevidsthedsmæssigt, 5. dimension, end den gamle vi forlader, som er ”fiskenes tidsalder”, 3. dimension 26.000 år. Jeg vil videregive det, som mine guider fra lyset kanaliserede til mig gennem 6 breve over 1 uge. Det er oplysninger, der dækker alt, vi må forlade kollektivt og individuelt fra den gamle tid, og hvad vejen fremad mod den nye tid indebærer for os. F. eks: Hvad skyldes sygdom – Hvad er virkelig kærlighed – Hvordan er det i 5.-dim. – Er børn født efter 2012–13 ligesom alle andre børn – Hvordan arbejder vi spirituelt? Når vi arbejder spirituelt og slipper gamle mønstre og tanke/væremåder, kan vi forbinde os med vores sjæl. Hjertet ved alt, og Gud samt Højere Selv er forbundet til hjertet. Det enkelte menneske er medvirkende til, at vi kan leve i fred, kærlighed og medfølelse.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Søndag d. 20. november 2016, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
Menneskets oprindelse, udvikling og bestemmelse - genopdaget!

Optagelse fra 5. okt. 2012 af foredrag med Sigrid Sørensen.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kiks eller kage)
Mandag d. 21. november 2016, kl. 19.30
Meditationsaften
med Satyadev Barman
Mandagsmeditation med musiker, meditations- og yogalærer Satyadev Barman, som oprindelig kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer essensen, visdommen og kraften fra de gamle mantraer! Satyadev vil vise os vejen til den oprindelige mantrameditation. Han vil synge og lære os meditationer, så livet og glæden vil blomstre i vores hjerter!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Tirsdag d. 22. november 2016, kl. 19.30
Støt op om aktivkredsen i Solvognen (2:3)
ved Martin Thygesen
I gamle dage, det vil sige for over 20 år siden – på det tidspunkt Solvognen startede her på Kronprinsensgade og før, – var der en meget stor kreds af mennesker, som kom og bakkede op om Solvognen. Vi kaldte os ”Aktivkredsen”! Nu har vi brug for, at ”Aktivkredsen” igen vokser sig stor, vil du være med os? Det, at være en del af Solvognens aktivkreds, vil indebære, at du ind imellem tilbyder dig som hjælper – inspirator – idegiver – stiller op med den viden, du har – støtter centeret med det, du kan og er god til! Det er vigtigt at forstå, at Solvognens bestyrelse arbejder ud fra en ikke-politisk holdning, ingen religion, ingen fanatisme eller ensretning, men frihed til blot at være og ikke være noget bestemt – at dit unikke liv må lykkes. – Kom og vær med!
Anden aften i denne efterårssæson hedder: ”Kraften”.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: gratis adgang og te/kaffe og kage
Onsdag d. 23. november 2016, kl. 19.30
Workshop: Gå ind i din lyd, spring ud i dit liv (3:3)
ved Karin Fogtmann og Liselotte Flyborg
Vi har denne aften fokus på det livgivende vand, livsgnisten i hara chakraet. Vi bruger stemmens og klangskålenes healende indflydelse, og der er mulighed for fælles og individuel lydhealing. Du vil møde meditation, kropsøvelser og hjertevarme. Der kræves ingen forkundskaber, og du kan deltage denne ene gang eller som et forløb.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Torsdag d. 24. november 2016, kl. 19.30
Kangen Water®
Foredrag ved Jenny Røes Andersen, distributør (brænder for sundhed til alle)
Kangen Water® er en fantastisk måde at øge kroppens hydrering, balancere kroppens pH-værdi, neutralisere frie radikaler, reducere smerte og opnå optimal sundhed m.m. Kom og hør hvad Kangen Water® kan gøre for dig og din sundhed. Der vil være smagsprøver af vand med en pH-værdi på 8,5.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Lørdag d. 26. november 2016, kl. 19.30
Dhrupad Sang
ved Ashish Sankrityayan
Raffineret og dybt meditativ klassisk indisk sang fremført af en sand mester med akkompagnement af tanpura.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 80 kr.
Søndag d. 27. november 2016, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
Lysets sendebud

Optagelse fra 11. okt. 2013 af foredrag med Sigrid Sørensen.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kiks eller kage)
Søndag d. 27. november 2016, kl. 19.30
OM Chanting
Lydhealing ved Madhupriya (Lene), Odense
Lyd og vibration er essensen af al skabelse. OM er den oprindelige lyd, der skaber og gennemtrænger hele universet. OM er den højeste vibration, som findes til helbredelse af krop, sind og ånd. Kom og oplev OM Chanting, den kraftfulde gruppehealingteknik, genindført af Sri Swami Vishwananda for at hjælpe menneskeheden i denne tidsalder. Genskab fred og harmoni i dig selv, naturen og hele verden. Heal dig selv, omgivelserne og Moder Jord! Varighed godt 2 timer.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: foreslået donation: 50 kr.
Mandag d. 28. november 2016, kl. 19.30
Meditationsaften
med Satyadev Barman
Mandagsmeditation med musiker, meditations- og yogalærer Satyadev Barman, som oprindelig kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer essensen, visdommen og kraften fra de gamle mantraer! Satyadev vil vise os vejen til den oprindelige mantrameditation. Han vil synge og lære os meditationer, så livet og glæden vil blomstre i vores hjerter!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Tirsdag d. 29. november 2016, kl. 19.30
Studiekreds: Thomas Evangeliet (3:3) – alle er velkomne!
ved Alice Nyegaard, Grethe Abildgaard Christensen og Martin Thygesen
Da vi startede studiekredsen om Thomas Evangeliet, fornemmede vi nok den dybe visdom, som lå skjult i teksten, men vi forudså ikke, at teksten ville optage os i længere tid. Vi er dog ved slutningen og bliver færdige i dette efterår. Vi er så heldige, at vi i vores studiekreds har Victor Hammer (cand. theol.), og han læser gerne andre vigtige, gamle skrifter på det oprindelige sprog og kan derfor bidrage til yderligere bevidstgørelse omkring teksten.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage)

December 2016

Torsdag d. 1. december 2016, kl. 19.30
Elementar viden
Foredrag ved Svend Erik Ibsen Houlberg, naturlæge og uddannet heilpraktiker, har beskæftiget sig med okkultisme og åndsvidenskab siden sit 9. år
Bag ild, jord, vand og luft skjuler sig en elementar verden. Denne usynlige verden opretholder materien og skænker både liv og form til såvel det levende som det livløse. Hvad der kan overraske er, at denne elementare verden er bevidst og besjælet af en mangfoldighed af væsener. Dem skal vi lære nærmere at kende. Det er af stor betydning både for menneskelivet og for jorden. Jorden skal nemlig åndeliggøres for at nå sit fremtidsmål.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Søndag d. 4. december 2016, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
Multidimensionel bevidsthed

Optagelse fra 28. nov. 2008 af foredrag med Jacob Nørkov Friis.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kiks eller kage)
Mandag d. 5. december 2016, kl. 19.30
Meditationsaften
med Satyadev Barman
Mandagsmeditation med musiker, meditations- og yogalærer Satyadev Barman, som oprindelig kommer fra Kolkata, Indien, og medbringer essensen, visdommen og kraften fra de gamle mantraer! Satyadev vil vise os vejen til den oprindelige mantrameditation. Han vil synge og lære os meditationer, så livet og glæden vil blomstre i vores hjerter!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.Tirsdag d. 6. december 2016, kl. 19.30
Silent retreat med Mooji
ved Erling Jensen
Erling Jensen vil dele sine dejlige oplevelser fra retreat hos Mooji ved at fortælle om at være med og vise film med Mooji. Mooji har lært ved Papaji og bruger self-inquiry meget, for vi skal finde ind til vort naturlige jeg. Der er normalt satsang to gange dagligt. Satsang er invitationen til at træde ind i ilden af selv-opdagelse, self-discovery. ”Denne ild vil ikke brænde dig, den brænder kun det, du ikke er” (citat fra Moojis hjemmeside).
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage)
Fredag d. 9. december 2016, kl. 19.30
Går du ”ved siden af dig selv”?
Foredrag og prøve på healing med alternativ behandler Kjeld Petersen, forfatter, clairvoyant rådgiver, healer og tankefeltterapeut
Er du også er et energibundt? Aftenens foredragsholders påstand er, at alt kan betragtes ud fra en forklaring om, at alt er energier, samt at de har forskellige former og frekvenser, der på mange måder kan gøre os glade eller det modsatte. Kan energier i huse for eksempel skabe problemer for os? Hvis alt er energier og frekvenser, hvordan får man så balance i krop og sjæl? Hvad kan vi gøre selv? Han vil prøve at fortælle om ”Healing som en behandlingsform”, der kan skabe ro og balance i systemet. Hvor vigtigt det er for vores helbred, at få balance i krop og sjæl. Du får et par redskaber til, hvordan du kan skabe ro for dig selv, og der kommer en lille prøve på, hvordan healing kan fornemmes, og hvordan du selv kan komme i kontakt med egne evner som healer. En aften i den åndelige verdens favn. Tør du komme med?
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Søndag d. 11. december 2016, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
Menneskets åndelige rejse

Optagelse fra 28. jan. 1984 af foredrag med Asger Lorentsen.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kiks eller kage)
Mandag d. 12. december 2016, kl. 19.30
Sacred World Music Concert
Koncert ved Satyadev Barman
Du får en koncertoplevelse, du sent vil glemme. Satyadevs enorme hjertevarme, umiddelbare glæde og tilstedeværelse på scenen berører enhver helt ind i sjælen. Satyadev kommer fra Kolkata, Indien og medbringer en dyb forståelse for Vedanta- og Yoga-traditionerne samt selve essensen, visdommen og kraften i de gamle mantraer. Hans musik kan bedst beskrives som verdensmusik.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Tirsdag d. 13. december 2016, kl. 19.30
Støt op om aktivkredsen i Solvognen (3:3)
ved Martin Thygesen
I gamle dage, det vil sige for over 20 år siden – på det tidspunkt Solvognen startede her på Kronprinsensgade og før, – var der en meget stor kreds af mennesker, som kom og bakkede op om Solvognen. Vi kaldte os ”Aktivkredsen”! Nu har vi brug for, at ”Aktivkredsen” igen vokser sig stor, vil du være med os? Det, at være en del af Solvognens aktivkreds, vil indebære, at du ind imellem tilbyder dig som hjælper – inspirator – idegiver – stiller op med den viden, du har – støtter centeret med det, du kan og er god til! Det er vigtigt at forstå, at Solvognens bestyrelse arbejder ud fra en ikke-politisk holdning, ingen religion, ingen fanatisme eller ensretning, men frihed til blot at være og ikke være noget bestemt – at dit unikke liv må lykkes. – Kom og vær med!
Tredie aften i denne efterårssæson hedder: ”Mirakler”.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: gratis adgang og te/kaffe og kage
Onsdag d. 14. december 2016, kl. 19.30
Foredrag/Satsang
ved Jørgen Nukunu Larsen
Når vi møder den inderste sandhed om os selv, så møder vi det ordløse og dybt intime - ikke bare i os, men i livet selv. Det erkendes som ikke-tingslighed, og opleves som ren kærlighed.
(Nukunu)
Satsang handler om at genopdage noget, vi egentlig aldrig har mistet. Som børn er vi det uden at vide det, og når vi genopdager det med en voksen bevidsthed, vil vi forstå, hvilken uvurderlig skat vi er. Satsang tager form af dialog, meditationer og direkte arbejde i den varme stol.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Tilmeld dig gerne (så snart som muligt) hos nukunu.youarethat@gmail.com