Galleri
kunst- og filosoficentret Solvognen
foredrag - musik - galleri - café
Forside - Om Solvognen - Aktivitetskalender - Galleri - Åbningstider - Kontakt www.solvognen.dk
Mariann Munck Rasmussen

Udstiller i Galleri Solvognen, Langøvej 533, 5390 Martofte, i perioden 29. juli 2017 - 3. september 2017.

Min udstilling har titlen ”Journey” - og titlen kan ses som både den indre og ydre rejse.
En stor del af mine billeder bliver malet på rejser. Når jeg f.eks. befinder mig i Italiens skove eller Andalusiens bjerge, på en øde strand i Brasilien eller i Vejles smukke omegn, så opstår trangen til at udtrykke og videregive oplevelserne.
Mine billeder er ikke knyttet til et konkret geografisk sted, når jeg maler et træ f.eks. så er det syntesen af 1000 træer jeg har set, eller lyset der brydes i en solopgang, så er det summen af alle de solopgange jeg har oplevet.
Jeg arbejder lag på lag mens jeg forenkler billedet til en ekspressiv, næsten abstrakt form indtil det kompositorisk er i balance med sig selv. Selv om mine billeder nogle gange nærmer sig det abstrakte, så er naturen altid drivkraften, men det kan ikke undgås at det indre liv blander sig med indtrykkene fra omgivelserne og dermed skaber denne lidt drømmeagtige stemning.
Mit billedsprog er lyrisk impressionisme med et strejf af symbolisme, der stiller beskueren frit i sin tolkning til at finde sine egne imaginære landskaber og selv skabe sine egne eventyr.

Og lidt baggrundsstof:
Jeg bruger også mit mangeårige arbejde med film og tv som inspirationskilde. (TV-producer i DR, cand.mag i Film- og Medievidenskab og BA i Moderne Kultur).
Det har været en ganske naturlig proces, at glide fra filmmediet over i maleriet og finde symbiosen mellem de to udtryksformer - malerkunsten og filmbilledet er jo to analoge størrelser. I begge tilfælde drages beskueren ind i en sfære af oplevelser og får mulighed for frit i fantasien at vandre rundt i de gådefulde rum og begive sig ud på en rejse hinsides virkeligheden.
Min debut som maler fik jeg i Rom i foråret år 2000. Jeg opholdt mig på Det Danske Akademi for at skrive en afhandling om film- og billedkunst. Her kom det, som en naturlig reaktion også at udtrykke mig i et andet medie, nemlig maleriet. Og med en udstilling på Akademiet fik jeg så min debut. Det var så positiv en oplevelse, at det fik mig så til at overveje om jeg skulle foretage et karriereskift. Som tænkt så gjort – og det har jeg ikke et øjeblik fortrudt.